Marlux ontwikkelt tegelbescherming voor z’n Xtirio-gamma

Vlak nadat het z’n nieuwe en uitgebreide Xtirio-tegelgamma heeft voorgesteld, komt Marlux nu op de proppen met een matte coating die de tegels beschermt tegen vocht, vuil en vet en helpt om de unieke kleur en het uizicht ervan te bewaren. De beschermlaag zelf is van kunsthars en zet de rijke tinten die eigen zijn aan de Xtirio-tegels extra in de verf.

Vlak nadat het z’n nieuwe en uitgebreide Xtirio-tegelgamma heeft voorgesteld, komt Marlux nu op de proppen met een matte coating die de tegels beschermt  tegen vocht, vuil en vet en helpt om de unieke kleur en het uizicht ervan te bewaren. De beschermlaag zelf is van kunsthars en zet de rijke tinten die eigen zijn aan de Xtirio-tegels extra in de verf.

De Xtirio ‘M-Coat Protection Mat’ is een exclusieve matte coating die de matte types tegels van het Xtirio-gamma (Manhattan, Lounge, Pietra Linea, Kera Linea en Campagna) in de eerste plaats beschermt. Het kunsthars stoot vocht en vuil af, waardoor vloeistoffen en vetten niet in de tegels kunnen doordringen. Daarnaast verhindert het dat mossen en plantaardige resten zich vasthechten aan het terras. Een poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat om al het vuil weg te spoelen. Bovendien is de toplaag erg goed bestand tegen de ultraviolette straling van de zon, waardoor de tegels langer hun originele kleur en uitzicht zullen weten te behouden.

De M-Coat Protection biedt naast deze goede bescherming ook een karakteristieke matte uitstraling. Sterker nog: ze geeft de Xtirio-tegels nog meer karakter doordat het de natuursteenkorrels die zich in de tegels bevinden beter tot hun recht doet komen. Hierdoor komen de diepe kleuren meer uitgesproken naar voor. Met de M-Coat-beschermlaag zou het terras gedurende tien jaar geen hinder mogen ondervinden van vorst, vergroening en kalkuitslag.


    

 

Deel dit artikel:
Onze partners