Marmoleum Sport: ecologische vloer voor topprestaties

Schaafwonden en bloedende knietjes: iedereen heeft een sporthal gerelateerd jeugdtrauma waarin een onzachte kennismaking met een sportvloer de hoofdrol speelt. Als we Forbo Flooring Systems mogen geloven kan het opkomend sportief geweld echter op beide oren slapen en sporten. Marmoleum Sport zou garant staan voor veilige topsportprestaties en is daarenboven een ecologisch en veelzijdig vloermateriaal.
Schaafwonden en bloedende knietjes: iedereen heeft een sporthal gerelateerd jeugdtrauma waarin een onzachte kennismaking met een sportvloer de hoofdrol speelt. Als we Forbo Flooring Systems mogen geloven kan het opkomend sportief geweld op beide oren slapen en sporten. Marmoleum Sport zou garant staan voor veilige topsportprestaties en is daarenboven een ecologisch en veelzijdig vloermateriaal.
Ecologisch

Forbo Flooring Systems stelt dat uit de analyse van de levenscyclus blijkt dat Marmoleum ecologisch gezien de meest aangewezen vloerbedekking is. Marmoleum wordt vervaardigd van lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten en jute. Het is volledig biologisch afbreekbaar. De lijnzaadolie wordt uit vlas gewonnen en met dennenhars versmolten. Dan wordt houtmeel afkomstig van bomen uit hernieuwbare bossen gebruikt om het product wat steviger te maken en om de prachtige kleuren die met ecologisch verantwoorde pigmenten gemaakt zijn, te verbeteren. Dankzij zijn fijne structuur is kalksteen een nuttig ingrediënt voor Marmoleum Sport. Voor de onderkant gebruikt Forbo Flooring Systems natuurlijke jute.
Veelzijdig

Marmoleum Sport is het enige sportvloermateriaal in linoleum en is verkrijgbaar in diktes van 3.2 en 4.0 mm. De 12 kleuren zijn ontworpen op basis van kleurenpatronen die veel worden toegepast in sporthallen. De kleuren kunnen gecombineerd worden om geaccentueerde vormen toe te voegen aan de vloer voor bepaalde sporttoepassingen, en maken vuil onzichtbaar. Het matte oppervlak van Marmoleum Sport zorgt voor een goede grip en antislip. Marmoleuim Sport is veerkrachtig en creëert een zeer comfortabel gevoel tijdens het lopen en spelen. Marmoleum sport is bestand tegen zware belasting, heeft een lange levensduur en is gemakkelijk proper te houden.
Puntelastisch

Marmoleum Sport kan in uiteenlopende sportfaciliteiten als sportvloermateriaal gebruikt worden. Van centra voor algemene fitness tot speelplaatsen voor kinderen en van amateursporthallen tot professionele sportfaciliteiten. Marmoleum Sport beantwoordt aan de recentste Europese norm voor sportvloermateriaal, EN14904, en de Duitse norm DIN V 18032-2. De sportvloer van Forbo Flooring behoort tot de categorie van puntelastische sportvloerconstructies. Puntelastische vloeren beperken het risico op blessures omdat het effect van een impact over een grotere oppervlakte wordt verdeeld.


Deel dit artikel:
Onze partners