Massimo Pignanelli (UAU collectiv): “Bereid voor met welk (soort) bureau je aan tafel zit”

In de whitepaper die Architectura binnenkort uitbrengt over de communicatie van en naar architecten, laten we ook de architecten zelf hun licht schijnen op de resultaten van de enquête uitgevoerd door PXL. Voor Massimo Pignanelli van UAU collectiv is een up-to-date website en een sterke digitale nieuwsbrief met het juiste beeldmateriaal alvast doorslaggevend om architecten te informeren. 

Natuurlijk krijgt anno 2023 de digitale informatie de voorkeur op de geprinte versie. Niet alleen is dat de meest ecologische oplossing, maar ook de meest logische… We spenderen talrijke uren achter een computer en dan ligt de google- en mailmachine heel erg dichtbij. Hierbij is dan wel belangrijk een onderscheid te maken of de gevonden info wel ‘juist’ is (lees: geen commerciële praat) en de ‘meest recente’ is. Hierna is de juiste website van de fabrikanten dan ook cruciaal.    

Heel vaak komen algemene digitale nieuwsbrieven terecht bij ongewenste mails en belanden deze hierdoor heel erg snel in de prullenmand. Maar ook mede door de grote aantallen e-mails waarmee we kampen, verliezen deze hun kracht. Het persoonlijke karakter, een goede titel, duidelijkheid en het juiste beeldmateriaal is hierbij in de massa effectief van ‘levens’belang. J  

Op kantoor wordt ‘nieuwe informatie’ gedeeld/verspreid via email, dit specifiek per project of de specialisatie van de collega in kwestie. Ook is er een gedeelde bibliotheek aangelegd om dit per hoofdstuk te verzamelen. Intern hebben we een materialenbibliotheek ingericht als een aangename ruimte met erg mooie stalen en folders. Enkel de belangrijkste folders, fiches of slechts delen hiervan worden bijgehouden in hard-copy mappen. Het contact met vertegenwoordigers speelt hierbij ook een rol. De opdracht voor hen is eenvoudig: bereid je voor met welk (soort) bureau jullie aan tafel zitten (kennis van hun werk), geef enkel de meest geüpdatet info en neem jullie verantwoordelijkheid bij een mogelijk probleem via technische ondersteuning. 

Benieuwd naar meer? In opdracht van Architectura onderzocht Expertisecentrum Innovatief Ondernemen van Hogeschool PXL het communicatiegedrag van architecten aan de hand van een enquête die door 553 architecten werd ingevuld. Tijdens een interactief webinar op dinsdag 20 oktober lichten we de belangrijkste resultaten toe en gaan we hierover in debat met enkele architecten, fabrikanten en onafhankelijke experts. Schrijf je hier in. 

Deel dit artikel:
Onze partners