Materialise Nocturne: Pier Luigi Nervi - Architectuur als een uitdaging

Materialise organiseert speciaal voor architecten een nocturne tijdens de tentoonstelling 'Pier Luigi Nervi . Architectuur als een uitdaging'. Nervi (1891-1979) is een van de grootste structuralistische architecten van de 20ste eeuw.
Materialise organiseert speciaal voor architecten een nocturne tijdens de tentoonstelling ''Pier Luigi Nervi . Architectuur als een uitdaging''. Nervi (1891-1979) is een van de grootste structuralistische architecten van de 20ste eeuw. Een hoogtepunt in zijn carrière is het Palazzetto dello Sport voor de Olympische Zomerspelen van 1960 in Rome. Voor het eerst wordt een grote tentoonstelling gewijd aan zijn volledige carrière. Op de expo zijn er maquettes, onuitgegeven tekeningen, foto''s en films te zien. Alle maquettes zijn door Materialise laagsgewijs opgebouwd met 3D printers. 

    


De Nocturne gaat door in het CEVA (Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap) te Brussel. Het programma bestaat uit een presentatie rond het gebruik van Additive Manufacturing technieken voor architecten, met nadien een rondleiding op de tentoonstelling, en als afsluiter een uitgebreide receptie. 

De tentoonstelling ''Pier Luigi Nervi. Architectuur als een uitdaging'' loopt nog tot 8 augustus in Brussel en reist nadien de wereld rond. 

    
Deel dit artikel:
Onze partners