Mathys zet vochtwerende verf in de verf

Vochtwerende verf is op zich niets nieuws, maar vochtwerende verf aanbrengen op reeds aangetaste vochtige ondergrond zou dat wel zijn. Verfproducent Mathys wil op dit euvel inspelen met de Watertite van Zinsser. 

Kelders, kruipruimtes en garages zijn doorgaans weinig geïsoleerd en daardoor vatbaar voor optrekkend vocht, dat schimmel kan veroorzaken. Ook via het zand tegen de buitenmuur kan het vocht rechtstreeks door de muur slaan. Met vochtwerende verf als de Zinsser Watertite zou dus veel ellende voorkomen kunnen worden.

 

Dubbele laag

Zinsser Watertite is een vochtwerende acrylverf die kan worden aangebracht worden op droge, vochtige en natte ondergronden. De verf bevat een unieke, geurarme solventgedragen formule die op een geavanceerde manier vochtwerend hars en Portland-cement combineert. Daardoor hecht de verf zich goed op stucwerk, cement, cementblokken en ander metselwerk zowel binnen als buiten. Een andere eigenschap is dat terugkerende zoutvorming effectief wordt voorkomen.

De verf moet in twee lagen worden aangebracht, wat dankzij de geurarme formule comfortabel kan gebeuren. Na vier uur is de verf overschilderbaar en de gladde, witte en niet vergelende afwerking is resistent tegen vuil en stof. Watertite kan naar verluidt toegepast worden op kaal metselwerk, maar ook op geverfde, niet-glanzende oppervlakken. Voor een optimaal resultaat dient de oude verflaag best zo veel mogelijk verwijderd te worden.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage