Maxwan en ARCHI 2 bouwen aan Deinzens winkelcomplex

Naast een nieuw administratief centrum krijgt Deinze ook een uitgebreid winkelcomplex. Maxwan en Archi 2 ontwerpen het gebouw. Het complex bevat 9000m² winkelruimte, 300 parkeerplaatsen en een 20-tal appartementen. Projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren plant het einde van de werken in het voorjaar van 2015.

Naast de winkelruimte, parkeerplaatsen en appartementen is er 1200m² kantoorruimte gecreëerd. Hier moeten jonge bedrijven een plek vinden om zich verder te ontwikkelen. De nabijheid van de E17 en de heraanleg van het kruispunt van de Gaversesteenweg en de Volharingslaan moeten zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid.

Door de structuur op te bouwen met THHQ-liggers is het mogelijk om grote overspanningen te realiseren zonder het gevaar van doorhangende balken. De vrije hoogte is optimaal benut. De buitenafwerking zal traditioneel zijn. De gebouwen zijn energieneutraal. De vrijgekomen warmte wordt opgeslagen om later gebruikt te worden voor de verwarming van de ruimtes.


Vernieuwing

Tegenover het winkelcomplex komen er nog eens zeven energiezuinige appartementen. Deze twee projecten zullen als het ware een poort vormen die toegang biedt tot de binnenstad van Deinze. De appartementen zijn moduleerbaar en zijn voorzien van naar het zuiden gerichte terrassen.

Een strook langs het complex wordt gereserveerd voor toekomstige projecten. De stad wil immers de mogelijkheid behouden om de ring door te trekken tot aan het station en de Gentsesteenweg. De strook wordt ondertussen gebruikt voor circulatie, parkeren en als groene zone.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage