MEDA Badkamercollectie: modulair en tijdloos

© Laufen
© Laufen
© Laufen

Sereen, geometrisch, elegant en flexibel: LAUFEN's nieuwe badkamerserie MEDA voelt vanaf het eerste moment vertrouwd aan en past in elke omgeving, van huurappartementen tot hotelsuites.

Zwitsers design, Zwitserse kwaliteit

Ontwerper Peter Wirz, wiens bedrijf VETICA studio's heeft in Zürich, Luzern, Hamburg en Taipei, ontwierp 20 jaar geleden de zeer succesvolle PRO badkamerserie voor LAUFEN. Het blijft een echte klassieker van eenvoudig en tijdloos design.

De huidige MEDA collectie bouwt voort op dit succes door gebruik te maken van de mogelijkheden van nieuwe productietechnologie en nieuwe designopties. Tegelijkertijd is het belangrijk om de bewezen deugden van heldere vormen teruggebracht tot de essentie, tijdloze elegantie en functionaliteit geschikt voor dagelijks gebruik te behouden.

Voor iedereen

"De passie die mijn team en ik delen is het waarborgen van de kwaliteit en het plezier van het dagelijks gebruik van de producten door een goed ontwerp," zegt Wirz. "Iets creëren waar een meerderheid blij mee is, is de ultieme kunst van goed design."

MEDA maakt indruk met zijn leesbare geometrie die door de hele collectie loopt - rechthoekig aan de buitenkant met een duidelijk profiel, zachter aan de binnenkant met brede en zachte rondingen. Opbergvlakken op de wastafels en zelfs op de kranen zijn slim geïntegreerd in het ontwerp met veel aandacht voor detail.

Universeel in alle opzichten: "Made for Life"

Vanaf de marktintroductie is de gehele MEDA collectie beschikbaar. Deze omvat een grote verscheidenheid aan wastafels, toiletten, bidets, badkuipen en een volledig assortiment kranen en badkamermeubels. Omdat alle onderdelen van de serie modulair zijn, biedt MEDA vele ontwerpmogelijkheden die geschikt zijn voor vrijwel elke badkamer en omgeving.

Universele badkamer betekent ook dat bijvoorbeeld het bad, gemaakt van dunwandig Marbond in bijpassende kleur, beschikbaar is in drie versies voor vrijstaande, wand- of hoekopstelling. Een even grote verscheidenheid aan kranen combineert tijdloos design met state-of-the-art technologie en biedt slimme details zoals een miniplankje voor shampoo en douchegel op de douchemengkraan.

Meubels voor de complete MEDA badkamer

Passend bij MEDA heeft Peter Wirz een badkamermeubelcollectie ontwikkeld die perfect is afgestemd op de wastafels. De meubels worden gekenmerkt door een helder, lineair design met smalle zijden, elegant verzacht door gebogen hoeken. Laden met volledige uittrekbaarheid, soft close en hoogwaardig beslag bieden handige en duurzame opbergmogelijkheden.

Elke wens voor kleur kan worden vervuld. Met meer dan 40 verschillende coatings kan MEDA worden afgestemd op bijna alle populaire interieurontwerpen.

Alle meubels van LAUFEN worden in Europa geproduceerd.

Bron: Laufen
Deel dit artikel:
Onze partners