Merelbeekse vierkantshoeve wordt 'Zorgsite Molenhoeve'

In het Oost-Vlaamse Merelbeke wordt een vierkantshoeve gerenoveerd. Drastisch gerenoveerd zelfs, want de hoeve op zich zal begin volgend jaar quasi verdwenen zijn. In de plaats komen tien rolstoeltoegankelijke wooneenheden. De bezielers van de transformatie zijn architectenbureau Geert Billiet en studiebureau Servaas De Munnynck; projectcoördinatiebureau Jo Dewart leidt alles in goede banen.
In het Oost-Vlaamse Merelbeke wordt een vierkantshoeve gerenoveerd. Drastisch gerenoveerd zelfs, want de hoeve op zich zal begin volgend jaar quasi verdwenen zijn. In de plaats komen tien rolstoeltoegankelijke wooneenheden. De bezielers van de transformatie zijn architectenbureau Geert Billiet en studiebureau Servaas De Munnynck; projectcoördinatiebureau Jo Dewart leidt alles in goed banen.



Doel van Zorgsite Molenhoeve is mensen met een beperking in de mate van het mogelijke zelfstandig te laten wonen. Daarvoor werden bijgebouwen gesloopt en twee nieuwbouwentiteiten, die plaats bieden voor negen rolstoeltoegankelijke duplexwoningen met tuin, gebouwd. Het typische gemeenschappelijk binnenplein – in de volksmond ook wel “de koer” - voorziet in een gezamenlijke groenvoorziening met een aanpalend zorgloket . Dat zorgloket zal functioneren als schakelvolume tussen de nieuwbouw entiteiten en verbouwde hoeve. Het fungeert als ontmoetingsplek voor bewoners, bezoekers en passanten en is daarom opgetrokken in een transparante architectuur van staal en glas.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage