Merford-toegangsdeur bewaart typisch uitzicht van rijksmonument

Via een M-serie dubbele toegangsdeur van weerstandsklasse RC4 slaagden de deurenbouwers van Merford erin een inbraakwerende deur te installeren die het typerend uitzicht van het rijksmonument in ere laat.

In Meerkerk verrees rond 1936 één van de eerste betonnen watertorens in Nederland, een staaltje bouwkunde uit de koker van het Technisch Advies Bureau Nederlandse Gemeenten. Tegenwoordig is de 60 meter hoge toren gehuldigd als rijksmonument en huist het een firma die instaat voor IT-dienstverlening met de naam Tribion B.V.

Het bedrijf dat instaat voor digitale informatiebeveiliging wou zelf ook graag een secure fysieke beveiliging genieten. De beslissing om de verouderde toegangsdeuren van de watertoren te vervangen was dan ook snel gemaakt.

Een kolfje naar de hand van Merford. De deurenbouwers van Merford gingen voor een M-serie dubbele toegangsdeur van weerstandklasse RC4, de eerste deur van die soort. De deur is inbraakwerend en slaagt er tegelijkertijd in het typerend uitzicht van het rijksmonument te bewaren. Op die manier kon zowel aan de eisen naar uitzicht als naar veiligheid voldaan worden.

Bron: Merford
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners