Met Benchmark Façade Systems mikt Kingspan op niet-industriële markt

Hout, baksteen, natuursteen, cortenstaal. Het zijn slechts enkele materialen die mogelijk zijn met het nieuwe Benchmark Façadesysteem. Benchmark Façade Systems is op Architect@Work te bezichtigen op de stand van Kingspan.

Hout, baksteen, natuursteen, cortenstaal. Het zijn slechts enkele materialen die mogelijk zijn met het nieuwe Benchmark Façadesysteem. Benchmark Façade Systems is op Architect@Work te bezichtigen op de stand van Kingspan.

Kingspan was tot vandaag sterk actief in de industriebouw met zijn geïsoleerde paneelsysteem voor daken, gevels en vloeren. Vooral de metalen sandwichpanelen tref je vaak aan in industriële en logistieke projecten.Tijdens de relatiedagen van Kingspan in Grobbendonk legde Frank Donkers uit wat de ambities zijn van Kingspan met hun gloednieuwe Benchmark Façade Systeem.


Met het Benchmark Façadesysteem tracht Kingspan een nieuwe dimensie toe te voegen aan zijn productengamma en wil het de architect nieuwe mogelijkheden aanbieden waarmee het bedrijf dan ook andere markten waaronder woningbouw, scholen en kantoorgebouwen wil aanboren.

Benchmark omvat volgens directeur Frank Donkers  een onuitputtelijk scala aan gevelafwerkingen waarmee de ontwerper zijn ‘one of a kind’ signatuur kan plaatsen onder unieke, esthetische creaties. De enorme ontwerpvrijheid wordt gefaciliteerd door een ‘dragend’ gevelsysteem bestaande uit geprefabriceerde paneelsystemen. Het is de ambitie van Kingspan om een prominente positie te verwerven in het absolute topsegment van de geïntegreerde gevelsystemen. Voor de realisatie van het Benchmark Façadesysteem is Kingspan een samenwerking aangegaan met diverse leveranciers uit de gevelsector waaronder De Saegher CRH Clay Products, Eternit, Trespa, Abet Laminati, Mosa, VMZINC, UMICORE, Biesmans en Saint-Gobain Glass.

    


Benchmark Façade Systemen worden geïnstalleerd door professionele gevelbouwers die zijn beoordeeld op hun deskundigheid en organisatorische capaciteiten. Kingspan  Benchmark Façade Systemen zijn volgens Frank Donkers constructief veilig en bestand tegen langdurige, natuurlijke veroudering. De gevelsystemen zijn uitvoerig getest en de bewezen prestaties worden gegarandeerd.

     

Deel dit artikel:
Onze partners