Metalen gevels zonder zichtbare schroeven

Een architect houdt van gevels zonder schroeven. Mede daarom zijn blinde sandwichpanelen al langere tijd populair, maar voor gevelprofielen van metaal zijn vaak toch schroeven nodig. Nu hebben de techneuten binnen SAB echter een manier ontwikkeld om schroeven onzichtbaar te bevestigen. Het resultaat van deze inspanningen: SAB-Pyramid Blind 39/250. Het design puntprofiel met verborgen bevestiging in staal of aluminium is ook in geperforeerde uitvoeringen mogelijk.

De SAB-Design profielen geven gevels een onderscheidend uiterlijk. Een van de gebruikte vormen voor de gevel zijn de puntprofielen van de SAB-Pyramid lijn. Deze zijn standaard leverbaar in hoogtes van 19, 37 en 50 mm. De blind gemonteerde 39/250 uitvoering is de nieuwste uitbreiding, die gekenmerkt wordt door een extra strak design, omdat de gemonteerde schroeven niet in het zicht zijn. De nieuwe uitvoering is beschikbaar in staal en aluminium. Ook zijn er diverse perforatie mogelijkheden met dit profiel. Zeker in de aluminium versie zijn veel variaties mogelijk. Hiermee kan de architect nieuwe effecten bereiken. Dit profiel zal ook getoond op de stand van SAB-profiel tijdens Architect@Work in Zaandam/Amsterdam.

Ruimte voor afwisseling

De tijd van saaie grijze gevels ligt steeds meer achter ons. De architect is op zoek naar afwisseling en een bijzondere uitstraling. Gelukkig zijn er ook steeds meer producten die dit mogelijk maken. Met de design SAB-profielen kun je iets unieks bedenken en maken. Andere recent geïntroduceerde producten die hieraan bijdragen zijn SAB-Merlon in 4 typen en SAB-Robusta in 3 typen.

SAB beschikte vroeger voornamelijk over symmetrische profielen. Het bedrijf merkte op dat architecten vaker kiezen voor variatie in de hoogte en breedte van profielen. Deze profielen kan SAB op maat verzorgen, maar met deze producten geven ze nu een voorzetje. Het SAB-Robusta 43/440 A-B-C profiel combineert drie verschillende hoogten en breedten in één profiel. Hiermee kun je creatief aan de slag! Dankzij de zetbanken van het bedrijf kan SAB nog veel meer bijzondere SAB-Design profielen op maat realiseren, zoals een eigen ontwerp van een nokkenprofiel, kanteelprofiel of een speciaal gezet profiel.

Diverse coatings en kleuren

De meeste design profielen worden verticaal toegepast, maar horizontaal of zelfs diagonaal is ook mogelijk. Dit kan een bijzonder effect geven. Daarnaast zijn de profielplaten leverbaar in een groot aantal hoogwaardige coatingsystemen en vele kleuren. SAB-profiel is huisleverancier van Colorcoat®, van moederbedrijf Tata Steel. Op Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra® geeft het bedrijf 40 jaar Confidex® garantie en op Colorcoat SDP 50 heeft 25 jaar garantie. Zo zijn de meeste SAB producten standaard in de meer dan 40 solid-uni kleuren, tien speciale metallic kleuren, vier matt kleuren en diverse Elements kleuren (waaronder Seren Gold, Seren Midas of Seren Copper) te leveren.

Bron: SAB
Deel dit artikel:
Onze partners