Moderne erkers in appartementsgebouw van P8 Architecten

In het centrum van Lier maakten twee ruime eengezinswoningen vorig jaar plaats voor 5 appartementen. Het project kwam tot stand na een gesloten ideeën-wedstrijd waarbij aan 3 architecten een visie werd gevraagd over het project. De bouwheer, die eigenaar is van het achterliggende historische pand en binnentuin, vroeg aan het winnende P8-Architecten om een nieuwe toegang tot zijn woning te creëren en de twee woningen aan de straatzijde te slopen.
In het centrum van Lier maakten twee ruime eengezinswoningen vorig jaar plaats voor 5 appartementen. Het project kwam tot stand na een gesloten ideeën-wedstrijd waarbij aan 3 architecten een visie werd gevraagd over het project. De bouwheer, die eigenaar is van het achterliggende historische pand en binnentuin, vroeg aan het winnende P8 Architecten om een nieuwe toegang tot zijn woning te creëren en de twee woningen aan de straatzijde te slopen.



Boven deze toegang moesten nieuwbouwappartementen gebouwd worden zonder het private karakter van het binnengebied te hypothekeren. Spaarzaam omspringen met de beschikbare oppervlakte was heir dus de boodschap. P8 bereikte dit door aan de achtergevel een moderne versie van erkers toe te voegen. Deze zorgen voor zijdelingse zichten zodat er geen inkijk is op de patio. Aan de voorgevel, die tevens de zuidkant is, voorzag het bureau inpandige terrassen.




De bovenste verdieping bestaat verder uit een penthouse die extra geaccentueerd wordt. Op het gelijkvloers voegden de ontwerpers nieuwe functies toe zoals een zitruimte en een bar. Op niveau -1 voorzag het bureau bovendien een wijnkelder en een spa. De ontspanningsruimte op het gelijkvloers wordt verder door een vide verbonden met de wellness-ruimte in de kelder. Op die manier wordt deze kelderverdieping geen aparte entiteit, maar is ze mee betrokken bij de gelijkvloerse ontspanningsruimte.



Tussen de erkers bracht P8 een spiegelende inox-beplating aan. Die zorgt voor extra licht in zowel de appartementen als op de binnentuin, maar geeft vooral ook interessante weerspiegelingen van het oude historische pand op de nieuwbouw.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage