Moderne gevel met zinklook

Demunster in Zwevegem is een autobedrijf dat kwalitatieve tweedehandswagens verkoopt. Voor hun zaak in het nieuwe industriepark ‘De Pluim’ in Zwevegem zochten ze innovatieve manieren om een moderne gevel te creëren. De oplossing vonden ze samen met architectenbureau Goedefroo & Goedefroo bij Kingspan en het Dri-Design assortiment.

Bouwheer Demunster wist zeer goed wat hij wilde voor de aanblik van zijn nieuwe zaak: een moderne gevel met zinklook. Samen met zijn architect Goedefroo & Goedefroo vond hij zijn gading in het Kingspan Dri-Design assortiment.

 

Strakke uitstraling

Kingspan Dri-Design is een assortiment geventileerde gevelsystemen, bestaande uit gevelcassettes die snel gemonteerd worden. Dri-Design laat toe dubbel zo snel te werken als vergelijkbare systemen omdat er geen afdichtmiddelen, butyltape enz. nodig zijn. Het resultaat is steeds een strakke uitstraling.

Bovendien zijn de Dri-Design cassettes beschikbaar in vier varianten: Dri-Design Flat, Dri-Design Shadow, Dri-Design Tapered en Dri-Design Perforated. Voor Demunster werd gekozen voor Dri-Design Flat ofwel vlakke cassettes met polyester poedercoating. Via deze poedercoating kwam de zinklook tot stand voor een gunstig budget. Eerder paste Kingspan Panels deze techniek toe om een cortenstaal look te verkrijgen voor het project Eva Optic in Zwartsluis.

Deel dit artikel:

Contacteer Kingspan Geïsoleerde Panelen

Onze partners