MonaVisa lanceert spanplafonds met Human Centric Lighting

De MonaVisa spanplafonds kunnen voortaan voorzien worden van een geïntegreerde Human Centric Lighting. Daarmee creëer je het juiste licht op de juiste plaats op het juiste moment.

Correcte verlichting zorgt ervoor dat we ons goed voelen, ze scherpt ons concentratie- en prestatievermogen aan en creëert een aangename sfeer. Licht heeft ook een invloed op onze hormoonbalans en ons slaap-waakritme. Daglicht is een hoogwaardige, gezonde lichtbron maar het volstaat niet altijd om een bepaalde ruimte te verlichten en kan zelfs hinderlijk zijn. Wanneer extra verlichting nodig is, moet kunstlicht ingeschakeld worden. Het is dan essentieel om te zorgen voor een zo comfortabel mogelijke kunstlichtbron en -regeling.

 

Licht aangepast aan de behoeften

Afhankelijk van de wensen van de gebruiker zijn er 4 programma’s Human Centric Lighting mogelijk:

  1. Circadiaans licht: de samenstelling van het daglicht wijzigt in de loop van de dag.  Dit beïnvloedt ons biologisch ritme, ook wel circadiaans ritme genoemd. Bij een circadiaanse verlichtingsinstallatie verandert de spectrale samenstelling parallel met het daglicht. Op die manier wordt het slaap-waakritme van de gebruiker ondersteund.
  2. Activerend licht: licht met een groot blauwaandeel (koudwit) heeft een activerende werking. Het stimuleert de concentratie en cognitieve prestaties. Ideaal voor op kantoor of op school!
  3. Ontspannend licht: licht met een groot roodaandeel (warmwit) heeft een ontspannend effect en is daardoor meer geschikt voor thuis.
  4. Emotioneel licht: of iemand nood heeft aan warmwit, koudwit of gekleurd licht hangt af van de situatie waarin hij/zij zich bevindt. Met emotioneel licht is het mogelijk om de verlichting in een ruimte aan te passen aan de stemming van de gebruiker.

Deel dit artikel:

Onze partners