Mosa: 10 jaar Cradle to Cradle

10 jaar zijn verstreken sinds Mosa ging werken volgens de Cradle to Cradle (C2C)-principes. Het was een non-stop avontuur om stappen te zetten in het ontwikkelingsproces en afval te reduceren, energie te besparen en meer maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Deze inspanningen hebben Mosa gebracht tot waar de firma nu staat: het eerste en enige keramische tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd om bijna de gehele tegelcollectie (vloertegels, wandtegels en gevelsysteem) C2C Silver te certificeren. 

Tijdens dit traject had Mosa het voorrecht om vele momenten met partners te delen bij evenementen, activiteiten en beurzen over de hele wereld – van het allereerste C2C Café tot de toekenning van het C2C-certificaat aan het bedrijf.

Mosa kijkt ernaar uit om in de nabije toekomst met u samen te werken. Nu 2020 is begonnen, nodigt Mosa u uit om deel te nemen aan een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin Mosa nog hoger zal inzetten om een bijdrage te leveren aan circulair bouwen als sleutelelement voor een duurzamere bouwsector.

 

C2C Version 4 Pilot

Mosa weet dat er nog meer werk te verzetten is. Naast het blijven toepassen van de C2C-principes op al zijn producten en processen, is Mosa ook gedreven om verder te kijken. Daarom kondigt de firma met trots de volgende stap in 2020 aan: deelname aan het C2C Version 4 Pilot-programma als één van de weinige geselecteerde bedrijven. 

Mosa erkent de invloed van de bouwsector (denk aan afval, overconsumptie van grondstoffen en het effect op de opwarming van de aarde) en voelt zich genoodzaakt om meer circulariteit in deze wereld te brengen. Daarom gaat Mosa dit jaar nog meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van circulaire systemen, circulair ontwerpen en circulair inkopen.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:

Onze partners