Mosa breidt haar digitale aanbod uit met de 3D-tegelviewer

Wanneer architecten en ontwerpers op zoek zijn naar de juiste tegels voor hun projecten, doen ze vaak online onderzoek om de benodigde monsters te kiezen. Foto's bieden een eerste indruk, maar je ziet in principe alleen een kleur. Ze laten niets zien van het patroon of reliëf van de tegel. Mosa tilt foto's nu naar een hoger niveau en introduceert een nieuwe kijk op tegels. De tegelfabrikant helpt architecten en ontwerpers om de juiste tegel nog sneller te vinden – met de 3D-tegelviewer.

Gebruikers kunnen met de 3D-tegelviewer heel gemakkelijk meer kenmerken van een specifieke tegel zien. Door gewoon op de tegel te klikken, kun je het dessin, reliëf en de dikte van de tegel zien. Maar de viewer biedt nog meer voordelen: je kan meer dan één tegel bekijken, waardoor je een beter en realistischer beeld krijgt van het totale effect van de tegels in een oppervlak. En dit alles in driedimensionale weergave. Vooral voor tegels met een uniek reliëf wordt hiermee een bijna levensechte online gebruikerservaring gecreëerd. Voor architecten en ontwerpers betekent dit dat ze de beste monsters voor hun projecten sneller en efficiënter kunnen kiezen.

De 3D-tegelviewer maakt gebruik van de nieuwste webtechnologie: gebruikers hoeven geen software te installeren. Bovendien is de viewer geïntegreerd in de website van Mosa en is deze toegankelijk via elke browser. De viewer is beschikbaar voor alle Mosa-tegels. Bepaalde tegels lenen zich door hun individuele ontwerp perfect om meer te weten te komen over hun effect: Quartz biedt een uniek reliëf met kristalachtige deeltjes. Kenmerken die moeilijk te zien zijn op een foto, maar in 3D is het effect niet te missen.

Terra Maestricht onderscheidt zich door haar vlammenpatroon. Elke tegel is uniek en heeft een ander dessin. In de 3D-viewer kunnen gebruikers dit vlammeneffect zien en ook de richting ervan veranderen – net alsof ze een ander monster zouden kiezen en aan het oppervlak zouden toevoegen.

En als het effect van een geglazuurd oppervlak moet worden benadrukt, is de Classics Kho Liang Ie Collection de beste keuze. In de viewer is dit perfect te zien.

Mosa's 3D-tegelviewer is de nieuwste uitbreiding van Mosa's digitale aanbod. Samen met de Mosa Viewer App en de Mosa Pattern Generator verbetert de viewer de klantervaring en ondersteunt architecten en ontwerpers op efficiëntere wijze bij het maken van de juiste keuze voor hun projecten.

 

Hoe gebruik je de 3D-tegelviewer?

Bekijk de video op de website van Mosa.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:
Onze partners