MOSA Facades behaalt C2C-label dankzij renovatie met keramische geveltegels

Mosa Facades, onderdeel van tegelspecialist Mosa, mag als eerste het Cradle2Cradle Silver certificaat, een belangrijke duurzaamheidserkenning, op zijn naam schrijven voor hun geventileerde keramische gevelsysteem. De producent opent hiermee alvast nieuwe perspectieven in binnen- en buitenland. “Maar ook op het vak van esthetiek en energiebesparing zijn deze tegels vandaag geëvolueerd tot een volwaardig alternatief bij gevelrenovatie of nieuwbouw”, klinkt het bij Mosa.

Bij keramische tegels denken we nog vaak in de eerste plaats aan vloerbekleding. Nochtans heeft het materiaal vele pijlen op de boog, met name als gevelbekleding. En in die toepassing voert Mosa het veld aan, met steeds nieuwe technieken, kleuren en systemen. Zo kunnen de tegels op meerdere manieren verwerkt worden: geventileerd, verlijmd of mechanisch. Voor de ‘geventileerde’ systemen heeft Mosa Facades zopas de Cradle to Cradle Silver certificering behaald.

“Dat betekent dat klanten die willen kiezen voor duurzame keramische gevelbekleding, nu nog meer mogelijkheden hebben”, legt Nico Mehlkop van Mosa Facades uit. “We kunnen voortaan met gespecialiseerde partners in heel de Benelux en in Duitsland een bewezen duurzame geveloplossing aanreiken, wat zeker op Europees niveau een sterke troef is bij aanbestedingen, wedstrijden, enzovoort.”

 

Totaaloplossing

Dat is vooral te danken aan de oersterke maar lichtgewicht tegels, die mechanisch worden bevestigd aan profielen van roestvrijstaal met aluminium. Er komt dus geen lijm of cement aan te pas. Na de economische levensduur kan de gehele systeemgevel weer uit elkaar worden gehaald en worden hergebruikt in de technische kringloop. Keramische gevelbekleding is bovendien niet alleen duurzaam, het systeem is ook stootvast, weer- en uv-bestendig, kleur- en vormvast. En dat zorgt op zijn beurt voor meer energie-efficiëntie én een beter binnenklimaat.

Daarnaast innoveert Mosa Facades continu om het esthetische aspect te verzoenen met het duurzame. De gevel is immers allesbepalend voor de uitstraling van het gebouw. Van ongeglazuurd en natuurlijk mat tot geglazuurd in verschillende glansgradaties, kleuren en motieven. Van een indrukwekkend lijnenspel met een open voeg en kaarsrechte tegels tot een eigentijdse, zichtbare verankering. Of streef je net naar een puur keramisch, uniform gevelbeeld met verlijmde tegels? De ontwerpvrijheid van keramische gevelbekleding is volgens Mosa Facades misschien nog de grootste troef van dit toekomstgerichte materiaal.

Deel dit artikel:
Onze partners