MULTI Project Experts bouwt eigen kantoor in Temse

Enkele jaren geleden bouwde Multi nv, onafhankelijk studiebureau gespecialiseerd in bouw-, industrie- en maritieme projecten, een nieuw kantoorgebouw op een bedrijventerrein in Temse. Ontwerper RDBM architecten combineerde een strakke en aantrekkelijke vormgeving met uitstekende energieprestaties. Het interieur is zeer open en wordt door de werknemers als een stimulerende werkomgeving ervaren.
Enkele jaren geleden bouwde Multi nv, onafhankelijk studiebureau gespecialiseerd in bouw-, industrie- en maritieme projecten, een nieuw kantoorgebouw op een bedrijventerrein in Temse. Ontwerper RDBM architecten combineerde een strakke en aantrekkelijke vormgeving met uitstekende energieprestaties. Het interieur is zeer open en wordt door de werknemers als een stimulerende werkomgeving ervaren.

Helder volume

Het nieuwe bedrijfsgebouw omvat zo'n duizend vierkante meter kantoorruimte, waarvan een deel landschapskantoren en een deel individuele kantoren.  Daarnaast werden vier vergaderruimtes van verschillend formaat voorzien, een opleidingsruimte en een cafetaria. Dit alles werd in een balkvormig volume gegoten, waarvan de bovenste twee verdiepingen bekleed zijn met Eternit gevelplaten in wildverband en 'zweven' boven een sterk beglaasd gelijkvloers. Uit dit basisvolume springt een kleinere balk uit, waarin zich de directiekantoren bevinden. De gevels hiervan zijn bekleed met een beplanking van padoek, die geplaatst is met open voeg en ook voor de ramen doorloopt.



Energie-efficiënt

De bouwheer hechtte groot belang aan het energetische concept. Daarom is de noordgerichte voorgevel maximaal beglaasd, terwijl de zuidgevel meer gesloten is of voorzien is van een padoek beplanking voor de ramen. Een water-water warmtepomp is aangesloten op vijf grondbuizen van 99m diep en kan zo het grootste deel van het jaar voor free cooling zorgen. De koelte wordt verspreid via koelplafonds van Interalu, zodat hinderlijke luchtstromingen vermeden worden. Hoewel het nieuwe gebouw ongeveer de dubbele oppervlakte heeft als het oude, is het energieverbruik nu lager dan vroeger.

    


Open interieur

Voor de kantoorruimtes werd resoluut gekozen voor een licht en open interieur. De opbergkasten zijn laag, zodat er overal overheen kan gekeken worden en er een gevoel van ruimtelijkheid is. Dankzij de riante beglazing, niet alleen op het gelijkvloers, valt overal overvloedig natuurlijk daglicht binnen. De werknemers zijn, enkele jaren na de ingebruikname, zeer te spreken over hun nieuwe kantoren: voor hen is dit absoluut een stimulerende werkomgeving.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage