Multifunctionele energiecentrale met een Tulikivi speksteenkachel

De firma Geerts heeft een systeem bedacht dat sanitair warm water en hoofdverwarming levert. Een zonne-collector wordt gecombineerd met een Tulikivi speksteenkachel, waardoor verwarming en warmwaterbereiding zeer economisch.
De firma Geerts heeft een systeem bedacht dat sanitair warm water en hoofdverwarming levert. Een zonne-collector wordt gecombineerd met een Tulikivi speksteenkachel, waardoor verwarming en warmwaterbereiding zeer economisch worden.


De Tulikivi speksteenkachel kan gecombineerd worden met een zonne-collector


De Tulikivi-kachel, waarvan de capaciteit afhankelijk is van het E-peil van de woning, dient als hoofd- of enige verwarming. De warmtewisselaar in deze warmteaccumulerende houtkachel zorgt ervoor dat in het stookseizoen de warmwaterbereiding van warm water en de eventuele bijkomende (vloer- of wand) verwarming kunnen worden aangevuld.

De twee warmtebronnen (de zon en Tulikivi) worden gekoppeld aan een duo-zonneboiler voor warmwaterbereiding, alsook aan de ‘pro-clean’-warmteopslagtank. Op een eenvoudige manier wordt zo gezorgd voor de aanmaak van kiemvrij warm water en worden de kamers die niet in het bereik van de speksteenkachel liggen, verwarmd door middel van vloer -of wandverwarming.
Deel dit artikel:
Onze partners