Mundo-a sleept ARC19 Architectuur Award in de wacht

B-architecten viel donderdag 7 november in de prijzen tijdens de ARC19 Awards, een initiatief van de Architect. Het Antwerpse architectenbureau sleepte in Amsterdam de ARC19 Architectuur Award in de wacht met het project Mundo-a, een schoolvoorbeeld van bio-ecologische passiefbouw.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan recent ontwikkelde projecten die de hoogste normen voor duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, vereisen om creatief te combineren met een verrassend architectonisch ontwerp. “We zijn zeer vereerd en dankbaar voor deze erkenning”, klinkt het bij B-architecten. “En natuurlijk bedankt aan Cenergie, dhulst ', Ethical Properties Europe en UTIL Struktuurstudies om dit project samen met ons te verwezenlijken.”


Nieuwe standaard

Na rijp beraad duidde de jury Mundo-a aan als winnaar: “Met dit project zet B-architecten een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid. Bovendien nodigt de fascinerende stedenbouwkundige inpassing uit om anders naar de stad te kijken. Braakliggende kavels zijn ineens geen probleem, maar juist een kans voor nieuwe ontwikkelingen. Dergelijke injecties geven een nieuwe impuls aan de buurt en de stad als geheel”, klinkt het op de website van de Architect.

Deel dit artikel:
Onze partners