Na Benelux Aluminium Award nu ook Europese erkenning voor DMOA

Architectenbureau Denef Mattelaer Oosters Architecten, kortweg DMOA, werd eergisteren (18 november) in het Europees Parlement in Brussel bekroond met een European Aluminium in Renovation Awards 2009. Deze tweejaarlijkse prijs bekroont renovatieprojecten met aluminium. DMOA had al de Benelux award op zak voor residenties en valt nu als enig Belgisch bureau ook in de Europese prijzen.

Architectenbureau Denef Mattelaer Oosters Architecten, kortweg DMOA, werd eergisteren (18 november) in het Europees Parlement in Brussel bekroond met een European Aluminium in Renovation Awards 2009. Deze tweejaarlijkse prijs bekroont renovatieprojecten met aluminium. DMOA had al de Benelux award op zak voor residenties en valt nu als enig Belgisch bureau ook in de Europese prijzen.DMOA uit Heverlee won de prijs in de categorie voor kleinschalige residentiële renovatie met de inzending ''residentie Huybens Otten''. Bij deze verbouwing van een vrijstaande woning uit de jaren ''50 werd de slecht gepositioneerde achterbouw vervangen door een ''licht'' aluminium volume op een betonnen sokkel, waarbij één zijde zweeft over het terrein en de helling naar de kelder. Om tot een rustige harmonie tussen bestaand en nieuw te komen, werd gekozen voor een sobere vormentaal. 
De uitbreiding trekt zich los van de van de oude woning door een lichtstraat. Deze breuk met de bestaande woning wordt geaccentueerd door de keuze voor aluminium golfplaten als gevelbekleding.  Door het gebruik van kleine golfjes (15/40mm) verdwijnt de connotatie met het industriële karakter en geeft het een eigen modern karakter aan de woning.  


 
De jury motiveerde har keuze als volgt: “Dit project bestaat uit een bescheiden maar zorgvuldig uitgevoerde uitbreiding van een bestaande woning. De donkere doos onderscheidt zich positief door een goede toepassing van aluminiumbekledingen die deels zij geperforeerd. Ook de detaillering is zorgvuldig en terughoudend uitgevoerd.”

De volledige lijst met de winnaars en meer info over deze wedstrijd vindt u hier.

Hebt u ook een interessant renovatieproject uitgevoerd met aluminium? Vergeet dan niet je kandidatuur in te dienen voor the European Aluminium Award 2010.

    

Deel dit artikel:
Onze partners