Nadura-vloeren zijn zijn zo hard als steen en zo warm als hout

Al vier jaar lang ontwikkelt Meister vloeren van het type Nadura: een duurzame vloer, waarmee de Duitse producent de sterkte van keramische vloeren en hout in één product combineert.

De honger naar innovatie zit Meister in de genen. Meister heeft meer dan 200 patenten wereldwijd en stond in 2013 in de top 100 lijst van meest innovatieve Duitse ondernemingen.

 

Houtpoeder

Een voorbeeld van deze drang naar innovatie zijn de vloeren op basis van houtpoeder, een natuurlijke mix van houtvezels, minerale stoffen, kleurstoffen en additieven, gepatenteerd door de Zweedse firma Vällinge Innovations.

Vier jaar geleden ontwikkelde Meister Nadura vloeren. Het is daarmee de eerste producent wereldwijd die erin geslaagd is om het houtpoeder onder extreme druk en hitte te persen in een steenharde vloer. De vloer is zo versteend dat er zelf een speciaal zaagblad vereist is om de vloer te verwerken.

Nadura combineert de sterkte van keramische vloeren en echt hout in 1 product. Nadura is zo hard als steen, zo warm als hout en zo gemakkelijk te installeren als laminaat.

De extreme duurzaamheid maken deze vloer uitermate geschikt voor projecten. De luchthaven van Düsseldorf, en het station van Berlijn zijn daar enkele mooie bewijzen van.

Bron: MeisterWerke Schulte

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage