Nathan Group presenteert compacte energiemodule

De Energiemodule van de Nathan group is een compacte aanbouw waarin alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en de bereiding van warm tapwater zijn samengebracht tot één product. De prefab energiemodule wordt ‘plug-and-play’ gebouwd, tegen de voor- of achtergevel of in het dak van een woning geplaatst en aangesloten op het afgiftesysteem van de woning. Bij de dakvariant wordt de complete unit op de bovenverdieping geplaatst, waarbij het bovenste gedeelte zich op het dak bevindt.

Nieuw product voor duurzame energie

Op Provada dit jaar in Amsterdam was de nieuwe module al te zien. Tijdens deze beurs presenteerde Nathan group voor de eerste keer een fullsize prototype.

De alpha innotec lucht/water-warmtepomp Split of brine/water-warmtepomp WZS zet de energie uit de buitenlucht of uit de aardbodem om in warmte voor de vloer- of wandverwarming in de woning. Middels de balansventilatie wordt de binnenkomende frisse ventilatielucht voorverwarmd met de uitgaande warme ventilatielucht, zodat geen energie verloren gaat.


Enkele voordelen

Alle installatiecomponenten komen van één leverancier. Bij de aanbouwvariant blijft de complete installatie bovendien buiten. Er is geen extra ruimte nodig en geen sleepwerk in de woning. Zo bespaart men op ruimte en transport. Tot slot wordt de complete unit prefab gebouwd. Dit beperkt de foutkans en installatietijd tot het minimum.


Vraag uw Nathan contactpersoon naar de mogelijkheden voor uw project, of stuur 'EnergieModule' naar dit adres om automatisch op de hoogte te blijven van de vorderingen van het concept.


U kan de volledige brochure hier downloaden.

 

Bron: Nathan group

Deel dit artikel:

Onze partners