Nathan Group presenteert Uponor Smatrix

Uponor Smatrix is een intelligent regelsysteem voor oppervlakteverwarming en –koeling. Dit zelflerende systeem zorgt voor meer comfort bij een lager energieverbruik. Dit doet het dankzij de automatische exacte bepaling en inregeling van de energie die nodig is voor een optimale ruimtetemperatuur.

Eenvoudige installatie en bediening

Uponor Smatrix staat niet enkel voor energiebesparing, maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. Zo zegt Nathan Group dat er geen elektricien nodig is om het systeem te installeren en dat het onderhoud niet tijdrovend is. Ook is de bediening van de intelligente modules zeer gebruiksvriendelijk. Tot slot kan de klant zelf kiezen of het systeem bedraad of draadloos wordt geïnstalleerd. Smatrix laat zich dus probleemloos integreren in bestaande systemen en levert ook bij oudere installaties automatisch meer ruimtecomfort bij minder energieverbruik. Een stabiele, draadloze overdracht maakt op- of inbouwbekabeling overbodig, wat de installatiekosten bij renovatie aanzienlijk beperkt. Hetzelfde geldt ook voor nieuwbouw.

 

Doorlopende aanpassing van de temperatuur

Dankzij de automatische inregeling wordt de temperatuur doorlopend aangepast. Het systeem controleert de ruimtemperatuur in het gebouw en houdt rekening met iedere verandering in het systeem of in de ruimtes. Hiervoor moet het systeem geen nieuwe berekeningen of instellingen maken. De intelligente besturing zorgt er dan weer voor dat enkel de noodzakelijke energie wordt ingezet, om zo energieverspilling te vermijden. Ook op reis kan de gebruiker energieverspilling voorkomen, dankzij U@Home. Via het internet of via de app kan hij/zij de ruimtetemperaturen vanop afstand besturen. Samengevat bespaart de gebruiker met Smatrix op tijd, energie en kosten en kan hij genieten van een optimaal ruimtecomfort.

Bron: Nathan Group

Deel dit artikel:

Onze partners