NAV lanceert ‘Een schadegeval! Wat nu?’

Met de nieuwe pocket ‘Een schadegeval! Wat nu?’ probeert de NAV een heldere kijk op schadeclaims aan te bieden aan architecten. In de bouwsector gaan schadegevallen steeds vaker gepaard met een claim tot schadevergoeding. De architect komt daarbij vaak in het vizier. NAV’s nieuwe pocket biedt een leidraad voor architecten in het geval van schadeclaims.

Ken je rechten

Als architect heb je niet altijd alles in de hand: bouwtechnieken evolueren razendsnel en zijn niet altijd even goed gedocumenteerd. Ook de communicatie op de werf kan problematisch zijn, of de kennis van de uitvoerder ontoereikend. Als er iets misloopt, kan er bij de architect aangeklopt worden. Als het tot een schadegeval komt, wil vandaag de dag iedereen zijn gelijk halen. Bouwheren kunnen een advocaat inschakelen, en als architect moet je dan in staat zijn jezelf te verdedigen.

De nieuwe pocket van NAV maakt architecten wegwijs in het doolhof van schadegevallen. Wanneer is de ontwerper aansprakelijk voor schade? Moet hij altijd schadevergoeding betalen? Hoeveel bedraagt die dan? Hoe worden betwistingen opgelost? Kan de architect mogelijke schadeclaims beperken in het contract?

NAV-leden kunnen ‘Een schadegeval! Wat nu?’ gratis bestellen of downloaden via de webshop op www.nav.be. De pocket is voor niet-leden verkrijgbaar voor € 25.

Bron: Persbericht NAV

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage