Net Niet: Evenementenhal Landen (LENS°ASS ARCHITECTEN)

Naar aanleiding van de Belgische filmpremière van The Competition die we met Architectura.be op 6 november 2014 in Antwerpen organiseren, roepen we de nieuwe rubriek ‘Net Niet' in het leven. In deze rubriek gaan architecten dieper in op hun wedstrijdontwerpen die niet op het hoogste schavot zijn beland. Bart Lens geeft een woordje uitleg over zijn ontwerp voor een evenementenhal in Landen. 

Wat hield de opdracht in?

Het was de bedoeling dat we de jeugdlokalen een nieuw onderkomen zouden schenken in oude legerloodsen, met daarbij ruimte voor een muziek- en concertruimte en een eventhal.

 

Wat waren volgens u de sterke punten van uw ontwerp?

In ons ontwerp hebben we sterk ingezet op beleving en op het hergebruik van de specifieke kwaliteiten van het gebouw. Daarnaast vond ik onze akoestische aanpak ook van een bijzonder niveau.

 

Welk bureau heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen?

B –architecten

 

Wat waren de sterke punten van dat ontwerp?

B-architecten opteerde voor een nieuwbouw buiten het gebouw waarin de concertzaal zou ondergebracht worden. Daardoor moesten ze bij B-architecten geen rekening houden met de bestaande draagstructuren. Door de nieuwbouwkeuze lag ook de kostprijs per saldo lager.

 

Kan u de keuze van de jury begrijpen?

De jury zal zeker zijn redenen hebben gehad, hoewel de toenmalige burgemeester mij telefonisch na de jurering had bericht dat de opdracht aan ons zou worden toegekend. Politieke verschuivingen na de verkiezingen hebben ervoor gezorgd dat ons voorgedragen ontwerp zeker niet of juist niet zou worden weerhouden als finalist.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage