Ney & Partners finalist voor nieuwe voetgangersbrug Tintagel

English Heritage heeft de shortlist bekend gemaakt met de ontwerpen voor de nieuwe brug van Tintagel, de geboorteplek van Koning Arthur, zo wil de legende. Het ontwerp van Ney+Partners en William Matthews mag zich tot de 6 finalisten rekenen. 

Hun ontwerp is gebaseerd op een eenvoudig concept: de link die ooit bestond en de huidige leegte opnieuw vullen. In plaats van de invoeging van een derde element dat de beide kanten raakt, stellen zij voor om twee onafhankelijke uitkragingen te bouwen die elkaar bijna aanraken in het midden.

 

Gebrek aan materie

De verbinding visualiseert de leegte in het midden van de overspanning door het gebrek aan materie. De 4, 5m hoge structuur die uit de rotswand komt, verslankt tot een dikte van 170mm in het centrum en heeft een heldere articulatie met twee helften: die van het vasteland en die van het eiland.

"De smalle kloof tussen de twee helften staat voor de overgang tussen het vasteland en het eiland, het hier en daar, het heden en het verleden, het bekende en onbekende, werkelijkheid en legende; alles wat Tintagel zo speciaal en fascinerend maakt," klinkt het bij Ney + Partners. 

Hier komt u alles te weten over het ontwerp van Ney + Partners en William Matthews. Hier kan u de ontwerpen van de overige 5 finalisten uitpluizen. 

Deel dit artikel:

Onze partners