Nieuw aluminium dak- en gevelpaneel van Prefa op Architect@Work

Ook Prefa, de Oostenrijkse producent van aluminium gevel- en daksystemen, toont zijn nieuwste producten op Architect@Work. Blikvangers zijn het dak- en gevelpaneel FX.12 en het onzichtbare koppelstuk Fuge.200.
Ook Prefa, de Oostenrijkse producent van aluminium gevel- en daksystemen, toont zijn nieuwste producten op Architect@Work. Blikvangers zijn het dak- en gevelpaneel FX.12 en het onzichtbare koppelstuk Fuge.200.

Esthetiek plus functionaliteit


Het nieuwe dak- en gevelpaneel FX.12 valt meteen op door zijn buitengewone textuur: de onregelmatige randafwerking zorgt voor een spel van licht en schaduw. Zo varieert het uitzicht van de gevel in de loop van de dag – de zon wekt het gebouw tot leven.Naast een esthetische functie heeft de randafwerking ook een functioneel doel: de randen geven de panelen namelijk extra stijfheid, wat bij dezelfde materiaalsterktes een grotere weerstand mogelijk maakt. Bij de productie wordt ervoor gezorgd dat elk paneel een unieke vorm krijgt. Zo blijft de rand ook bij grotere oppervlakken steeds onregelmatig en treden er geen herhalingen op.

Nog een technische bijzonderheid is de conische hoekfels, die meerdere functies tegelijk vervult. Naast een optimale bescherming tegen vocht en slagregen, zorgt ze ook voor opname van de optredende uitzetting in dwarsrichting en een verbetering van het zelfreinigend vermogen door de effectievere afstoting van verontreinigingen.

Snelle en eenvoudige montage

Dankzij de extra randen van de bovenste fels kan het dak- en gevelpaneel FX.12 toegepast worden zonder aanvullende hechtmiddelen: via de voorgestanste gaten wordt het paneel direct op de bebording of op de onderconstructie bevestigd. Met behulp van de twee formaten (lange en korte elementen) kan de onregelmatige afwerking, die van groot belang is voor het aanzicht van de panelen, nog eenvoudiger worden gerealiseerd. Vanzelfsprekend is het dak- en gevelpaneel FX.12 leverbaar in het volledige kleurenspectrum van Prefa. Bovendien biedt Prefa veertig jaar garantie op lak en materiaal.Sidings

Ook voor zijn Sidings heeft Prefa een vernieuwing in petto: het kleine maar fijne koppelstuk Fuge.200, dat zorgt voor een onzichtbare bevestiging van Prefa's aluminium gevelsidings.
Deel dit artikel:

Contacteer PREFA, dak – gevel – solar

Onze partners