Nieuw architectencollectief UAU collectiv boven de doopvont gehouden in Hasselt

V.l.n.r.: Frederik Vaes (SAQ architects), Joris Diliën (DAR), Michel Janssens (CFO), Massimo Pignanelli (MASSarchitects).

Eind 2014 besloten MASSarchitects, DAR architecten en SAQ architects om samen in zee te gaan. Met vandaag  als resultaat ‘UAU’ collectiv (lees WOW): één bureau met complementaire creativiteit en ervaring. De naam is Romaans van oorsprong en is een uitroep van verbazing. Een emotie die de rode draad vormt doorheen het werk en de filosofie van het nieuwe collectief dat gevestigd is in het Hasseltse. 

De drie architectenassociaties hebben een lange ervaring in verschillende domeinen. “We bundelen de krachten om sneller en aangepast op de vragen van klanten te kunnen inspelen, maar zeker ook om grotere projecten aan te kunnen en de algemene kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen,” klinkt het. Het portfolio van het nieuwe collectief kan u hier raadplegen. 

 

UAU – World of Wonders

De naam van de nieuwe associatie is ‘UAU’collectiv, uitgesproken als ‘WOW’. “Het heeft een Romaanse oorsprong en is een uitroep van verbazing. UAU is een palindroom dat kracht uitstraalt, het wijst op de power & passie die verschillende disciplines samenbrengen in één collectief,” leggen de vennoten uit.

 

Complementair

De drie architectenassociaties hebben een lange ervaring in verschillende domeinen en bundelen de krachten om sneller en aangepast op de aanvragen van klanten te kunnen inspelen, maar zeker ook om grotere projecten aan te kunnen en de algemene kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen.

 

MASSarchitects

Massimo Pignanelli is sterk verankerd in Hasselt. Verschillende projecten van zijn hand zijn gekend in de Hasseltse binnenstad. Massimo heeft zich steeds gefocust op uiteenlopende ontwerpdisciplines, waarbij verschillende schaalniveaus aan bod komen en waarbij de terugkoppeling intern-extern steeds onmisbaar is. Hij creëerde op deze manier al tal van villa’s, horeca-, loft- en retailprojecten en interieurs met een typerende serene look, binnen en buiten Limburg. Bedoeling is om deze diversiteit binnen het nieuwe collectief verder te exploreren.

 

SAQ architects

Frederik Vaes is een internationaal georiënteerd architect die zijn sporen verdiende met het Bikini Berlijn project. Frederik spitste zich de laatste jaren toe op diverse leisure- en retailprojecten in grootsteden als Londen, New York en Brussel. Zijn strategische visie en gespecialiseerde ervaring moeten het nieuwe collectief een extra dimensie geven.

Massimo en Frederik werken mee aan de realisatie van het nieuwe stadhuis van Hasselt, waarbij ze samen deel uitmaken van het ontwerpteam HASSALINK, waaronder ook architectenbureaus Jaspers-Eyers en Michel Janssen.

 

DAR architecten

Joris Diliën kan prat gaan op jarenlange expertise en een uitgebreide dossierkennis. Hij gaf vorm aan tal van grootschalige woon- en retailprojecten binnen een stedelijke context in samenwerking met vooraanstaande partners op vlak van projectontwikkeling. Eén van zijn meest recente projecten zijn de gebouwen aan de grote ring van Hasselt, waar Krëfel gehuisvest is.

 

Financieel directeur

De vierde vennoot is Michel Janssens, geschoold in marketing en accountancy. Hij was werkzaam gedurende 15 jaar bij multinationals in verkoopfuncties. In 2010 legde hij zich toe op het begeleiden van vrije beroepers, zowel op financieel- als bedrijfsvlak. Michel vormt de ruggengraat van het nieuwe collectief en zal de nodige rust brengen binnen de continue stroom van creatieve processen.

 

Bekijk ook zeker de filmpjes onderaan dit artikel waarin de vennoten de doelstellingen uit de doeken doen, de fusie duiden en de naam verklaren. 

Deel dit artikel:
Onze partners