Nieuw formaat 90 x 90 centimeter versterkt veelzijdigheid serie Mosa Solids

In een ruimte waar veel mensen komen moeten de vloeren tegen een stootje kunnen. De serie Mosa Solids staat voor sterke, robuuste tegels die functionaliteit en elegantie combineren. Voortaan is deze serie ook verkrijgbaar in 90 x 90 centimeter. Dit nieuwe formaat onderstreept het effect van majestueuze grote ruimtes en laat kleinere vertrekken groter lijken.

Bij het ontwerp van de Mosa Solids-serie werd niet enkel rekening gehouden met praktische overwegingen en de robuustheid van de tegel, er werd ook gestreefd naar elegantie en veelzijdigheid. Om dat laatste meer kracht bij te zetten, is nu ook het formaat 90 x 90 centimeter aan de serie toegevoegd.

 

Groter in centimeters en in uitstraling

De tegels van de Mosa Solids-serie in 90 x 90 centimeter zijn niet alleen groter in afmetingen. Vergeleken met de Mosa Solids in 60 x 60 centimeter zijn de textuur en de vlamrichting met 150 procent versterkt. Daardoor oogt de tegel ook echt groter. Doordat er minder voegen zijn, is de vloer makkelijk te onderhouden en ziet hij er strak uit. Het resultaat is levendig en luxueus.

 

Ook groots in kleinere ruimtes

Mosa Solids zijn dus uitermate geschikt voor grote en imposante ruimtes. Maar ook kleinere kamers hebben baat bij een tegel van formaat. Een grotere tegel trekt kleine vertrekken namelijk open en laat ze groter lijken. Ook dit is toe te schrijven aan het feit dat er minder voegen zijn. De te hanteren regel is doorgaans dan ook: hoe beperkter de ruimte, hoe groter de tegel best is.

 

Dieptewerking en variatie

Elke tegel van Mosa Solids heeft zijn eigen textuur. Geen enkele tegel is precies hetzelfde. De combinatie van gesproeidroogd granulaat met fijne en grove vlokken creëert een unieke visuele dieptewerking. Hoewel het materiaal glad is afgewerkt, oogt de tegel zowel grof als luxueus. Daarmee grijpt de tegel terug naar natuurlijke omgevingen waar subtiele verschillen in kleur voor een rijke variatie zorgen.

 

Cradle to Cradle

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle®. Zo is Mosa er als eerste keramisch tegelbedrijf ter wereld in geslaagd om de gehele tegelcollectie Cradle to Cradle Silver te certificeren. Dit geldt uiteraard ook voor Mosa Solids in 90 x 90 centimeter.

Deel dit artikel:

Contacteer Mosa.

Onze partners