Nieuwe apps om verlichtingsoplossing te configureren en te visualiseren

Schréder lanceert twee nieuwe apps - VisioLum 3D, een configurator-app en VisioLum AR, een augmented reality-app. Samen geven deze nieuwe tools klanten een nieuwe interactieve manier om verlichtingsoplossingen in realistische landschappen te configureren, te visualiseren en te ervaren voordat ze een definitieve keuze maken. Beide apps zijn beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.  

 

Met Schréder VisioLum 3D kunnen architecten, lichtontwerpers en stedenbouwkundigen eenvoudig en snel hun eigen FLEXIA configureren door te spelen met al zijn verschillende ontwerpen, afwerkingen en accessoires. Vervolgens kunnen ze het armatuur combineren met een uithouder en mast om te ontdekken hoe hun eigen unieke verlichtingsoplossing hun stad zowel overdag als 's nachts kan verbeteren.

Zodra ze hun ideale oplossing hebben gevonden, kunnen ze in- en uitzoomen en een 360° draai maken om het geheel vanuit alle gezichtspunten te visualiseren.

Vervolgens kunnen ze hun keuzes opslaan en de 3D-bestanden of een PDF downloaden met een overzicht van de configuraties om te delen met collega's en potentiële klanten.

 

Oplossing integreren in stedelijke omgeving

Met Schréder VisioLum AR kunnen ze de oplossing integreren in hun stedelijke omgeving en vervolgens het aantal verlichtingspunten dupliceren om het totale effect te zien. Met een intuïtieve interface kunnen klanten de eindeloze mogelijkheden verkennen om de ideale oplossing te vinden zonder mock-ups en 3D-renderings op te maken, wat veel tijd in beslag kan nemen.

Beide apps worden gelanceerd met de FLEXIA en zullen in de nabije toekomst worden uitgebreid met meer armaturen. Met deze geavanceerde technologie kunnen onze klanten waar en wanneer ze willen hun verlichtingsoplossingen volledig aanpassen en uitwisselen, alvorens een keuze te maken.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:

Onze partners