Nieuwe Architectura-collectie van Villeroy & Boch op Architect@Work Kortrijk en Luik

Villeroy & Boch, internationaal fabrikant en verdeler van keramiek, zal zijn nieuwe Architectura-collectie voorstellen tijdens Architect@Work in Kortrijk en Luik. De nieuwe collectie is een volledig gamma voor badkamers en beantwoordt aan de strengste eisen van installateurs, studiebureaus en architecten, onder meer op het vlak van hygiƫne.
Villeroy & Boch, internationaal fabrikant en verdeler van keramiek, zal zijn nieuwe Architectura-collectie voorstellen tijdens Architect@Work in Kortrijk en Luik. De nieuwe collectie is een volledig gamma voor badkamers en beantwoordt aan de strengste eisen van installateurs, studiebureaus en architecten, onder meer op het vlak van hygiëne.
De volledige Architectura-collectie van Villeroy & Boch bestaat uit vijftien modellen: negen wastafels, waarvan drie voor elke type montage, alsook twee hangtoiletten, twee staande toiletten en twee urinoirs. Alle wastafels, ook de inbouw- en voorbouwmodellen, zijn aan de buitenkant volledig geëmailleerd. De sobere en functionele vormgeving zorgt ervoor dat het gamma geschikt is voor het gebruik in publieke ruimtes.


Modulariteitsprincipe

Op basis van het modulariteitsprincipe is het gamma verder duidelijk en overzichtelijk gestructureerd. Geometrische vormen liggen aan de basis van elk ontwerp van het Architectura-gamma. Wastafels zijn beschikbaar in drie vormen - rond, ovaal en rechthoekig - en elk van hen bestaat in drie plaatsingsvarianten: opbouw, voorbouw en inbouw.Op die manier kunnen architecten ruimtes uittekenen zonder enige beperking. Bovendien is het installatie- en bevestigingsmateriaal eenvoudig te hanteren. Zo is het mogelijk om elk van de drie wastafelmodellen precies te monteren door ze onderling tot op de millimeter uit te lijnen. Dit systeem biedt bijgevolg een grotere planningsvrijheid, zowel voor grote projecten, hotelinrichtingen of woningbouw.
Omnia Architectura DirectFlush

Tijdens Architect@Work zal ook het meest vernieuwende product van het gamma, de Omnia Architectura DirectFlush, worden voorgesteld. Het betreft het eerste hangtoilet met open spoelrand dat bovendien maar 4,5 liter per spoelbeurt verbruikt, terwijl gebruikelijk 6 liter water nodig is om een kwalitatieve spoeling te garanderen. De traditionele spoelrand werd vervangen door een nieuw, centraal spoelelement waardoor de geëmailleerde toiletpot nu volledig open is. Op die manier kan die bijzonder gemakkelijk en snel perfect worden schoongemaakt. De Omnia Architectura DirectFlush is bijgevolg geschikt voor omgevingen met erg hoge hygiëne-eisen zoals ziekenhuizen of druk bezochte publieke gebouwen.
Je kan Villeroy & Boch vinden op stand nr. 165 van Architect@Work Kortrijk (25 en 26 april) en op stand nr. 45 in de Luikse editie (23 en 24 mei).
Deel dit artikel:
Contacteer Villeroy & Boch
Onze partners