Nieuwe badkamercollectie van Laufen scoort op gebruiksvriendelijkheid en multifunctionaliteit

Laufen en productdesigner Toan Nguyen hebben de handen in elkaar geslagen om de badkamercollectie LUA in elkaar te boksen. Ovale en rechthoekige vormen kenmerken de keramische objecten, badkuipen, spiegels en kranen en de bijbehorende LANI-meubelset. Klassiek en minimalistisch, maar ook slim en gebruiksvriendelijk en zeer functioneel, zo kan de set omschreven worden. Met oog voor detail en zorgend voor een grote harmonie tussen de verschillende delen, tracht de collectie een breed publiek aan badkamergeïnteresseerden te verleiden. Volgens Laufen is de LUA collectie met praktisch alle huidige interieurs en leefstijlen combineerbaar.

Wastafels en waskommen: voor elk wat wils

Laufen zet met de LUA collectie in op functionaliteit en variatie. De wastafels hebben bijvoorbeeld grote schalen en ruimte wastafelbladen en ook zijn er rechthoekige wastafels verkrijgbaar in de meest voorkomende maten van fontein tot dubbele wastafels. Bovendien kunnen de wastafels enerzijds aan de muur worden gehangen door hun geslepen onderkant, of anderzijds als opzet wastafels worden gebruikt. Handige plus: de boorgaten zijn al toegevoegd aan de wastafels waardoor handdoekhouders kunnen bevestigd worden zonder in wandtegels te boren.

Daarnaast voorziet de collectie ook hangende wastafels met ovale fronten die de vorm van de kom weerspiegelen. Laufen verwijst daarbij naar hun LAUFEN PRO sifonafdekking indien de voorkeur gaat naar een onzichtbare sifon. Een ovale wastafelkom van 500 mm breedte is ook beschikbaar voor moderne wastafels met wanduitlaat en wastafelblad. Het kleurenaanbod waarin de wastafels beschikbaar zijn varieert avn wit, wit LCC en Manhattan naar Pergamon en Bahama beige.

 

Combinatie van wastafels en onderbouwkasten die voorgemonteerd zijn

Een extra is de voorgemonteerde wastafel in combinatie met het badmeubel. De combinatie, die bestaat uit een rechthoekige slanke wastafel in het wit, is in drie maten te krijgen. Aangezien het profiel van wastafel wat boven meubel uitsteek zal het meubel niet natgemaakt worden door waterdruppels. Wastafel is aan alle kanten beglaasd, zelfs aan de onderkant. Onderbouwkast heeft twee  greeploze lades die . Deze beide elementen resulteren samen in een elegantie van hoogstaande kwaliteit, volgens Laufen.

 

Spoelrandloze toiletten en bijpassende bidets

Laufen presenteert verder een reeks toiletten, waarbij het bedrijf de grote vormvrijheid in de verf zet. Zo presenteert Laufen een wandcloset met gesloten keramiek lichaam voor onzichtbare vestiging in een standaard zowel als in een compacte uitvoering, passend bidet bij te verkrijgen

Ook een hangend toilet met een open bevestiging is een optie, bijvoorbeeld als je budget strakker is of een snelle en simpele installatie nodig is. Daarbij is hier ook het toilet esthetisch zo ontworpen dat de sifon niet te zien is. Verder is ook een staande WC in combinatie met een hoirzontale, verticale of vario-afvoer te verkrijgen.

De toiletten zijn allen voorzien van de rimless spoeltechniek en zijn samen met het samenhorend bidet te krijgen in de kleuren wit, wit LCC, Manhatten, Pergamon en Panama beige. Verder is elk toilet voorzien van een ergonomisch afgeronde bak en voorzien van een smalle zitting en een deksel met een softclose-functie indien gewenst.

 

Baden voor twee of douchen in bad

Wat is een badkamercollectie zonder een bad? De Lua collectie bevat vrijstaande, maar ook aan de muur gemonteerde en vijf ingebouwde baden. Allen zijn ze vervaardigd uit Laufens hightech materiaal Marbon. Gezien ze slechts 1700 mm in lengte zijn en een zeer dun paneel hebben, nemen ze niet veel ruimte in. Toch zijn ze volgens Laufen perfect om met twee in te genieten. De ergonomisch gevormde verdiepingen zitten namelijk aan elk uiteinde en de afvoer is in het midden geplaatst.

Douchen in bad is ook perfect mogelijk door slipvrije materiaal en het gelijkmatige vloeroppervlak. Indien interesse in een aparte douche, verwijst Laufen naar de Marbon douchebakken uit hun Pro serie.

 

Minimalistische kranen met snavelvormige uitlopen en ingebouwde eco-stand

Toan Nguyen en LAUFEN kozen ervoor om een kranencollectie te ontwikkelen die past bij de wastafels, bidets, badkuipen en douches van de LUA collectie. De slanke en minimalistisch kranen sluiten inderdaad mooi aan bij de rest van het meubelmeubilair. De uitlopen van de kranen zijn gebogen en snavelvormig, terwijl de smalle handgrepen aan onderkant afgerond zijn. Volgens Laufen liggen ze daardoor uitermate aangenaam in je hand.

Bovendien hebben de kranen ook een duurzaam kantje. Door het eco+ patroon voorziet de kraan automatisch koud water als de bedieningshendel zoals gebruikelijk in het midden staat. Hierdoor wordt er geen onnodig warm water verspild als dit niet nodig is. Indien je wel echt warm water wil, kan je eenvoudigweg de hendel naar links draaien.

 

Meubelset in eenzelfde designtaal

Volgens Laufen past de meubelzet zodanig bij de rest van de LUA dat je ze kan zien als bestaande uit één designtaal waarmee de hele badkamer kan worden ingericht. De meubels zijn van de hand van ontwerper Toan Nguyen, die ermee in dezelfde subtiele en klassieke trend wou verder gaan als eerder genoemde items. Door te letten op slimme details, wil Laufen nieuwe standaarden zetten in de wereld van badkamermeubels. Zo tooien gelakte oppervlakken en slanke zijpanelen de meubels, waarbij de verzonken deuren voorzien zijn van inspringende handgrepen.

Ook in de badmeubel en kasten is het oog voor detail te zien. De kasten zijn bijvoorbeeld standaard voorzien van stof-close deuren en lades, net als glazen planken. Verder zijn ook lade-organisers en passende handdoekrekken, die aan de zijkant van de meubel kunnen bevestigd worden, beschikbaar. Een tint antraciet kleurt de binnenkant van de meubels fijnzinnig, terwijl een wild eikenhouten oppervlak aan de buitenkant van de meubels in meer dan 40 tinten te krijgen is.

Handige extra: er is gedacht aan de installateurs. De montagedelen van het meubel zijn in 3D te verstellen, wat zorgt voor een snelle en nauwkeurige montage. Ook de lades en deuren hebben een hoogwaardig beslag of 3D scharnieren met een softclose mechanisme, waardoor ook hier monteren eenvoudig is. Zo kan er afhankelijk van de behoeftes worden afgesteld.

Bron: www.laufen.com
Deel dit artikel:

Contacteer LAUFEN

Onze partners