Nieuwe collectieve huisvesting Brioolstraat in Gent

Waarom is het dat we niet omhoog kijken wanneer we in onze steden rondlopen? Waarom deze retorische vraag zegt u? Wel, soms zijn de beste architecturale details terug te vinden juist als we voorbijgaan aan het straatniveau. Een goed voorbeeld van deze theorie is de nieuwe collectieve huisvesting 'Brioolstraat' in Gent door CAAN architecten. Dit project verscheen onlangs op de website Ilovebelgium.be.
Waarom is het dat we niet omhoog kijken wanneer we in onze steden rondlopen? Waarom deze retorische vraag zegt u? Wel, soms zijn de beste architecturale details terug te vinden juist als we voorbijgaan aan het straatniveau. Een goed voorbeeld van deze theorie is de nieuwe collectieve huisvesting 'Brioolstraat' in Gent door CAAN architecten.  Dit project verscheen onlangs op de website Ilovebelgium.be.
Deze collectieve huisvesting configuratie, gelegen in een smalle zijstraat, implementeert een geëxtrudeerde kubuscontainer, gedeeltelijk geplaatst binnen de bestaande dakconstructie. Dit betekent niet alleen dat een visueel baken toevoegd wordt aan de reeds bestaande neo-klassieke gevel van het gebouw, maar het waarborgt ook een zicht op de waterweg de Coupure. Door de integratie van de kubus-achtige functie in de structuur accentueert het levendige contrasterende effect van het rode interieur de architectuur tussen woningen.
CAAN is er in geslaagd de perfecte balans te vinden tussen zowel de bestaande als de nieuwe vormen. Nog een reden waarom we omhoog moeten kijken wanneer we rond lopen!
Foto's: Cafeine. be

Bron: ilovebelgium.be

Deel dit artikel:
Onze partners