Nieuwe Echo-fabriek produceert voorgespannen vloerelementen voor woningbouw

Tot vandaag is het eerder uitzonderlijk dat vloerelementen in voorgespannen beton hun weg vinden naar de woningbouw. Daar kan verandering in komen, want Echo heeft in Genk een fabriek gebouwd die onder de naam DomoDeck elementen uit voorgespannen beton gaat produceren die specifiek bestemd zijn voor de woningbouw.
Tot vandaag is het eerder uitzonderlijk dat vloerelementen in voorgespannen beton hun weg vinden naar de woningbouw. Daar kan verandering in komen, want Echo heeft in Genk een fabriek gebouwd  die onder de naam DomoDeck elementen uit voorgespannen beton gaat produceren die specifiek bestemd zijn voor de woningbouw.

    


Echo Genkin het industriegebied Genk-Zuid, zal vloerelementen in voorgespannen beton voor de woningbouw produceren. Deze vloerelementen, met de naam DomoDeck, vertegenwoordigen volgens Echo de toekomst. “Toch blijven ook vloerelementen in gewapend beton een belangrijk deel van ons productassortiment uitmaken”, vertelt Marc Cuyvers, afgevaardigd bestuurder van de groep.

De productie-installatie voor gewapend beton van Echo Houthalen was verouderd. Dat bleek de uitgelezen opportuniteit om te investeren in een nieuwe productiesite die zich volledig richt op vloerelementen in voorgespannen beton. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat vloerelementen uit voorgespannen beton de toekomst uitmaken. De voordelen van deze producten zijn op diverse terreinen zichtbaar. Ze laten snel bouwen toe, zijn duurzaam en bieden veel afwerkingsmogelijkheden. Iedereen die met DomoDeck in aanraking komt, of het nu de architect, de aannemer, de handelaar of de bouwheer is, zal er zijn voordeel mee doen. De beslissing om enkel vloerelementen in voorgespannen beton te maken, geldt uiteraard alleen voor Echo Genk. De productie van vloerelementen in gewapend beton blijft een belangrijk onderdeel van de groep in zijn totaliteit”, vertelt Marc Cuyvers van Echo. 
    

Deel dit artikel:
Onze partners