Nieuwe look voor kantoorgebouw Denys Wondelgem

Een hoofdkantoor is een belangrijk visitekaartje voor elke firma en dient een speciale relatie te hebben met de bedrijfsfilosofie en de werkzaamheden. Voor bouwgroep Denys tekende Crépain Binst Architecture een innoverend ontwerp uit met een ver doorgedreven detaillering. De zonneschermen in de zuidgevel zijn gedacht in strekstaal en verschuiven automatisch afhankelijk van de zonnestand.
Een hoofdkantoor is een belangrijk visitekaartje voor elke firma en dient een speciale relatie te hebben met de bedrijfsfilosofie en de werkzaamheden. Voor bouwgroep Denys tekende Crépain Binst Architecture een innoverend ontwerp uit met een ver doorgedreven detaillering. Het bestaande gebouw uit 1972 werd grondig gerenoveerd en 30 meter langer gemaakt. De zonneschermen in de zuidgevel zijn gedacht in strekstaal en verschuiven automatisch afhankelijk van de zonnestand.


    


Zonnewering

De witte verticale elementen in de oude gevel gaven de inspiratie voor een concept voor zonnewering in het nieuwe ontwerp. De architecten voegden 30 meter toe aan het bestaande gebouw, wat een sterk sterk signaal aan naburige bedrijven geeft. De gevel van het verlengde volume is voor 50 % geperforeerd. Met het oog op zonneënergie, isolatie en airco was dit zowel een economische als esthetische keuze. De zonneschermen in de zuidelijke gevel zijn gemaakt uit geperforeerd staal. De schermen verplaatsen automatisch met de stand de stand van de zon. Het duidelijk verticale lijnenspel vormt een abstracte rok rond het uitgebreide volume. Als contrast kreeg het gebouw een witte hoed mee. 


    


Gebruik van strekmetaal

De gevel wordt opgebouwd uit houten regelwerk met daartussen de harde isolatie. Hier tegenaan wordt dan de dampopen folie geplakt wat de gevel waterdicht maakt. Om het strekmetaal te bevestigen zijn omegaprofielen op het regelwerk gemonteerd. Door middel van toraxschroeven wordt als laatste het strekmetaal vastgezet en gefixeerd op de profielen. Zo ontstaat er een geïsoleerde gevel waarbij het strekmetaal als één geheel tegen de gevel is aangebracht.


    


    


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage