Nieuwe 'maritieme' residentie op de voormalige Wellingtonrenbaan in Oostende

Onlangs werd één van de twee residenties op de site van de oude Wellington Hippodroom opgeleverd. De residentie bevindt zich aan de overkant van de oude renbaan en omvat 69 appartementen. Het ontwerp is van de hand van BURO II. De residenties maken deel uit van een groter masterplan dat verschillende faciliteiten op de hippodroomsite wil samenbrengen.
In Oostende werd onlangs één van de twee residenties op de site van de oude Wellington-hippodroom opgeleverd. De residentie bevindt zich aan de overkant van de oude renbaan en omvat 69 appartementen. Het ontwerp is van de hand van BURO II. Via de grote glaspartijen en het gebruik van wit beton wil men het maritieme karakter van de residentie tot uiting brengen. Door het gebogen glas op de hoeken en de continue terrassen maakt de zee deel uit van de woonbeleving in het gebouw. Het tweede woonblok zit nog in de uitvoeringsfase.


De nieuwe residentie is de eerste van twee nieuwe woonblokken op de WellingtonsiteDe continue terrassen benadrukken het maritieme karakter van de residentie


De residenties maken deel uit van een groter masterplan  dat verschillende faciliteiten op de hippodroomsite wil samenbrengen. Het binnenplein van de koninklijke paardenrenbaan en het beschermde ‘kasteeltje’ op de site werden reeds onder handen genomen. Het binnenplein werd herbestemd naar een golfterrein. Na het golfen kunnen de spelers terecht in het gerestaureerde ‘kasteeltje’. Dat werd namelijk omgebouwd tot een clubhuis. Boven het clubhuis bevindt zich een restaurant met uitzicht op de golfterreinen. Daarnaast heeft men ook een sportcomplex gebouwd dat ook dienst doet als winkel – en kantoorruimte. Kinepolis schuift zich met een bioscoopcomplex in in deze stadslandschappelijke omgeving. Om de stroom van bezoekers goed op te vangen werden er ook twee parkeertorens voor 500 wagens gebouwd.


Het beschermde 'kasteeltje' werd omgebouwd tot clubhuis met restaurant

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners