Nieuwe PRoF Award voor innovatieve projecten in de gezondheidszorg

De Gentse universiteit (UGent) lanceerde zopas een nieuwe oproep om innovatieve projecten inzake gezondheidszorg in te dienen voor de Patient Room of the Future - kortweg PRof - award. PRoF is een interdisciplinaire denktank die meer dan 300 professionals uit de zorg- en medische sector, bedrijven en universiteiten samenbrengt rond de evolutie van zorgsystemen. De winnaar van de award ontvangt € 10.000.

De PRoF Award focust op nieuwe concepten en theorieën in modellen voor gezondheidszorg, nieuwe inzichten over infrastructuur in de gezondheidszorg, innovatieve zorgprocessen of procedures en innovatieve producten of diensten in de gezondheidszorg. PRoF toetst de projecten die meedingen naar de award aan acht criteria: minimaal comfort, privacy, veiligheid, eenzaamheid tegengaan, niet-stigmatiserend en intergenerationeel zijn, respect en flexibiliteit. De innovatie moet tot stand komen door een interdisciplinaire en interuniversitaire/interscolaire samenwerking en de projecten moeten een impact hebben op de gezondheidszorg, en op maatschappelijk en/of zakelijk vlak duurzaam zijn. Enkel projecten in een late onderzoeksfase of early market-fase komen in aanmerking.

Vorig jaar werden 32 projecten ingediend. Behalve 23 Belgische projecten waren er nog inzendingen uit o.m. Groot-Brittannië, Italië, Griekenland, Turkije, Duitsland en Nederland. De PRoF Award ging toen naar het project Fietsen door je verleden van de Vito, de KU Leuven en woonzorgcentrum Witte Meren in Mol. Hiermee kun¬nen senioren vanop hun hometrainer via een scherm door hun oude buurt fietsen.
Kandidaten kunnen tot 1 maart 2016 hun voorstellen inzenden. De tweede PRoF-UGent Leerstoel Award zal door Herman Van Rompuy plechtig uitgereikt worden op 25 mei 2016 in Het Pand in Gent. De organisatie is in handen van professor Renaat Peleman.

 

Over PRoF
PRoF is oorspronkelijk een Vlaamse denktank, maar intussen wordt ook over de landsgrenzen samengewerkt. De leden van PRoF ontwikkelen toekomstvisies die in een conceptkamer gerealiseerd worden. Zo zijn er intussen al vier, die je kan bezoeken in Poperinge. Ook Ingenium steunt als lid van PRoF de open innovatie in de gezondheidszorg.

Deel dit artikel:
Onze partners