Nieuwe Renson Fixscreen Minimal: minimale impact, maximale mogelijkheden (1)

Als pionier op het vlak van windvaste doekzonwering tot 130 km/u, legt Renson met de lancering van de Fixscreen Minimal de lat opnieuw hoger. Dit keer ligt de focus meer dan ooit op de minimale impact op het design  van een gebouw, of het nu gaat om vliesgevels, nieuwbouw of renovatie.

Een duidelijke visie op de toekomst van het productgamma gecombineerd met een doorgedreven ontwikkelingstraject resulteert in een nieuwe Fixscreen die uitgepuurd werd op het gebied van design, techniek en montagegemak voor zowel nieuwbouw, vliesgevels als renovaties. 

Ieder onderdeel, elk detail werd onder de loep genomen: kast, zijgeleiders, doekbuis, afmetingen, doekspanning, …  Een minimale impact op de architectuur vraagt minimale afmetingen. 

De Fixscreen Minimal beantwoordt dit met zijgeleiders in een uniforme kleurstelling, zonder zichtbare schroeven, en dit alles met een minimale zichtbreedte van 20 mm. Dit kan enkel door een perfecte integratie van nieuw ontwikkelde technologieën, zoals de vernieuwde Connect & Go. 

 

Nieuwe doekzonwering voor renovatie, nieuwbouw en vliesgevels

 • In elk nieuwbouwproject kan de Fixscreen Minimal probleemloos én subtiel geïntegreerd worden. Perfect in lijn met de trend van ‘Minimal Windows’ vallen deze amper op voor het raam. Opvallend is de oplossing met een vrijstaande koppelgeleider. Hierachter kan het bewegend gedeelte van het schuifraam of een schuifmuggenraam vrij bewegen. Bovendien is deze oplossing voor grote raampartijen perfect koppelbaar.
   
 • Voor vliesgevels is de nieuwe, minimale breedte van de zijgeleiders eveneens een dankbaar aspect. Ook daar kan de Fixscreen Minimal doekzonwering voortaan subtiel gecombineerd worden met de gordijngevel. 
  Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende technische aspecten zoals de meerdelige koppelbaarheid, centrale montage van de 50 mm brede koppelprofielen op het vliesgevelprofiel en de thermische uitzetting. Fixscreen Minimal werd zo ontworpen dat die de thermische uitzetting op grote glasoppervlakken als deze toch perfect kan compenseren. 
  Met deze nieuwe technologie kan een vliesgevel voortaan perfect voorzien worden van een dynamisch zonweringssysteem dat – zonder in de architectuur van het gebouw op te vallen en er moet ingeboet worden op het vlak van esthetiek – zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.
   
 • Dat de zijgeleiders van de Fixscreen doekzonwering een stuk smaller worden (standaard 20 mm en 40 mm voor de standaard koppelprofielen), opent vooral interessante perspectieven voor de renovatiemarkt, waar dit soort zonwering in een voorbouwsituatie niet in de bouwschil weggewerkt kan worden. De compacte aluminium kast en zijgeleiders vallen zo nauwelijks op in een gevel die pas later met doekzonwering uitgerust wordt. 
Bron: Renson
Deel dit artikel:
Onze partners