Nieuwe schakelaars van Lithoss op Architect@Work

Lithoss, producent van design schakelaars en stopcontacten, wil van schakelaars en stopcontacten méér maken dan simpel instrumenten om het licht aan te doen of om apparaten van stroom te voorzien. De nieuwe schakelaars ‘Illume’ en een KNX compatibele schakelaar passen in dat plaatje. Lithoss toont zijn producten op Architect@Work.
Lithoss, producent van design schakelaars en stopcontacten, wil van schakelaars en stopcontacten méér maken dan simpele instrumenten om het licht aan te doen of om apparaten van stroom te voorzien. De nieuwe schakelaars ‘Illume’ en een KNX compatibele schakelaar passen in dat plaatje. Lithoss toont zijn producten op Architect@Work.

Illume : schakelaar en sfeerverlichting in één element

Illume is de meest recente productgroep van Lithoss. Deze reeks combineert de functies schakelaar, technologie en verlichting in één element. De oplichtende, matte kader creëert sfeer. De “glow in the dark” bepaalt het thema van elke kamer, of het nu helder wit, levendig rood, warm oranje of krachtig blauw is. De schakelaar kan gemakkelijk omgevormd worden tot oriëntatieverlichting door het wegnemen van de afdekplaat en het toevoegen van een blinde plaat. De schakelaar is verkrijgbaar in enkele vorm met 1, 2, 3 of 4 toetsen.De KNX-compatibele schakelaar

Naast de Illume-schakelaar lanceert Lithoss eveneens een veelzijdige, basic KNX/EIB-versie. Het gekende 24V-gamma werd uitgebreid met een versie die compatibel is met KNX/EIB-systemen. De drukknoppen worden geleverd met een ‘plug & play’ bedrade KNX/EIB-drukcontactinterface, die de installatietijd tot een minimum herleidt. Alle toetsen en LED’s kunnen apart geprogrammeerd worden met hun eigen specifieke functie met de bijgeleverde ETS Software. Functies zoals aan/uit, dimmen, op/neer bewegingen, scenes, ... zijn enkele van de beschikbare mogelijkheden. De optionele witte LED kan ook apart geprogrammeerd worden om nog meer gepersonaliseerde opties te bieden.

Deel dit artikel:
Onze partners