Nieuwe ventilatie - en zonweringsystemen van Renson

Renson ontwikkelde nieuwe concepten waarin een combinatie van ventilatie en buitenzonwering centraal staat. Het betreft energiezuinige concepten die bovendien zorgen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat waarin een continue, gecontroleerde ventilatie een goede luchtkwaliteit wordt beoogd. De combinatie met externe zonwering zorgt voor aangename temperaturen op elk moment. Ook werd in de ontwikkeling van de producten rekening gehouden met inbraakwerendheid.

Renson ontwikkelde nieuwe concepten waarin een combinatie van ventilatie en buitenzonwering aan bod komt. Het betreft energiezuinige concepten die bovendien zorgen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat waarin een continue, gecontroleerde ventilatie en een goede luchtkwaliteit wordt beoogd. De combinatie met externe zonwering zorgt voor aangename temperaturen op elk moment. Ook werd in de ontwikkeling van de producten rekening gehouden met inbraakwerendheid.


Een gezond en comfortabel binnenklimaat staat of valt met de luchtkwaliteit in de woning. De lucht binnenshuis wordt dagelijks vervuilt door te ademen, te transpireren, te douchen, te koken of stoken. Een degelijke isolatie en luchtdicht bouwen, zorgt ervoor dat vocht, CO2 en andere schadelijke stoffen in de woning blijven hangen. Regelmatig en correct ventileren is daarom een noodzaak. De ramen tweemaal per dag even open zetten, is niet afdoende. Bovendien krijgen insecten en dieven zo vrije toegang, de warmte ontsnapt waardoor de energiekosten zullen stijgen. Continue ventilatie wordt gezien als de enige efficiënte en gezonde oplossing. Bovendien leidt deze oplossing nog eens tot lagere energiekosten.


Veilig

Renson trachtte een oplossing te zoeken die niet alleen gezond en energiebesparend is, maar ook veilig. De zelfregelende ventilatieroosters InvisiventEVO en AR75 en de Screenvent, de combinatie van een zelfregelend ventilatierooster met een screen, werden onderworpen aan de inbraakwerendheidstesten van het WTCB en bleken deze te doorstaan. Ze voldoen aan de vereisten van klasse 2 van inbraakwerendheid volgens prEN1627 tot 1630 en zijn dus geschikt voor toepassing op inbraakwerende (WK2) ramen.
 


InvisiventEVO

De InvisiventEVO is een zelfregelend ventilatierooster (klasse P3), dat bijna onzichtbaar boven op het raam wordt geplaatst. Aan de binnenzijde is enkel een binnenklep zichtbaar. Die is beschikbaar in twee stijlen, waardoor het rooster in iedere stijl van woning geïntegreerd kan worden. De InvisiventEVO Futuro past perfect in de moderne en strakke hedendaagse woningen dankzij de gestroomlijnde en strakke minimalistische vormgeving van de binnenklep, terwijl de InvisiventEVO Classico met zijn zacht golvende binnenklep ideaal is voor de klassieke, rustieke cottage of pastorijwoning. Deze InvisiventEVO is geschikt voor alle raamtypes - vaste ramen, schuifdeuren of draairamen – zowel in nieuwbouw als renovatie.


    

InvisiventEVO Classico en Futuro van Renson

AR75

 

De AR75 is een zelfregelend aluminium ventilatierooster (klasse P4) voor plaatsing op glas of op traverse bij alle raamtypes. Dankzij een geoctrooieerd mechanisme kunnen 4 verschillende debieten bereikt worden zonder regelbereik, uitzicht, glasaftrek en bouwhoogte te wijzigen. Eenzelfde type verluchting kan in elke ruimte van de woning gebruikt worden, zelfs in de slaapkamer, waar met kleinere ramen toch een groot debiet nodig is. De architect behoudt op die manier hetzelfde gevelaanzicht voor de complete woning. De raamconstructeur kan dan weer het aantal voorraadprofielen tot een minimum beperken.AR 75 van Renson

 

Screenvent

De Screenvent is een combinatie van een discreet aluminium ventilatierooster en een screen in één. Het zelfregelend ventilatierooster wordt onzichtbaar achter slag geplaatst en zorgt voor de toevoer van de verse lucht, zonder tocht. De screen houdt de warme zonnestralen tegen voor ze het glas bereiken en controleert de lichtinval. De Screenvent Mistral combineert een zelfregelend rooster met een stormvaste zonwering, waarvan het doek in gesloten positie dienst doet als een muggengaas.  Dankzij een geleidingssysteem met rits zit het doek windvast in iedere positie en een onderlat met afdichtingsrubber zorgt voor een perfecte aansluiting met de dorpel.Screenvent Mistral van Renson


 

 

Systeem C+EVO

Deze systemen kunnen in Systeem C+EVO, het nieuwste energiebesparende ventilatiesysteem van Renson, geïntegreerd worden. Dit continue, gecontroleerde ventilatiesysteem, op basis van toevoer van verse buitenlucht, doorvoer en gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht, beoogt een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dit Systeem C+EVO zorgt voor een energiebesparing tot 15 E-peilpunten (17 E-peilpunten in combinatie met zonwering). Voorwaarde is wel, dat zelfregelende ventilatieroosters van Renson (klasse P3 of P4) gebruikt worden.Systeem C+EVO van Renson


 

 

Deel dit artikel:
Onze partners