Nieuwe webshop voor wisselstukken cv-ketels

Eind 2021 dropte Itho Daalderop een klein bommetje in de HVAC-wereld – voortaan zou de verwarmingsspecialist stoppen met de productie van gasketels. Tegelijkertijd beloofde het bedrijf dat het zijn bestaande klanten met verwarming op gas niet in de steek zou laten. Met de introductie van een gloednieuwe webshop voor vervangonderdelen, zet Itho Daalderop die belofte kracht bij.

“Het is onze maatschappelijke plicht om actief bij te dragen aan de verduurzaming van het Belgische woningbestand. Dat kan alleen maar zeggen door ‘vaarwel’ te zeggen aan fossiele brandstoffen”, zo klonk het eind november in dit magazine bij Itho Daalderop, om er meteen aan toe te voegen dat Itho Daalderop zijn bestaande klanten met cv-ketels niet zomaar in de steek laat. “De dienst na verkoop gaat gewoon door, dus we zullen wisselstukken blijven aanbieden. In het product zit misschien geen toekomst meer, maar in onze klanten zeker en vast wel.”

 

Lange levensduur

Met de gloednieuwe webshop, volledig geïntegreerd in de website van het bedrijf, voegt Itho Daalderop de daad bij het woord. Sam Van Gerwen, Marketing Manager bij Itho Daalderop: “Er hangen in België nog tienduizenden cv-ketels van Itho Daalderop. We willen het voor onze partner-installateurs eenvoudig maken om deze ketels onderhouden en in werking houden. We zijn gekend vanwege de lange levensduur van onze producten. En het is niet omdat we geen cv-ketels meer fabriceren, dat we die lange garantie niet meer in ere willen houden.”

In de toekomst kan de installateur op één website alle wisselstukken voor al onze productgroepen terugvinden, van ventilatie tot warmtepompen’

In de webshop vinden installateurs alle onderdelen die ze nodig hebben om cv-ketels van Itho Daalderop te herstellen of de goede werking ervan te verzekeren. In het verleden moesten installateurs zich voor wisselstukken enkel wenden tot de groothandels of rechtstreeks bestellen bij de orderdienst, maar daar kwam altijd een wachttijd bij kijken.

“En dat willen we net vermijden, want een installateur wil een toestel dat in panne staat natuurlijk zo snel mogelijk kunnen herstellen.” Bij de webshop hoeft hij niet lang te wachten, want dankzij een intensieve samenwerking met een gerenommeerd postpakketbedrijf mag de installateur de nodige stukken de dag erop reeds op de gewenste plek verwachten, overal in het land.

 

Nog maar het begin

Met deze webshop is het eindpunt nog niet bereikt, verzekert Van Gerwen. “We gaan nu van start met onderdelen voor cv-ketels, maar het is de bedoeling om de webshop in de komende jaren nog verder uit te breiden. Zo kan de professional in de toekomst op één website alle wisselstukken voor al onze productgroepen terugvinden, van ventilatie tot warmtepompen. Zo zullen we de interface nog gebruiksvriendelijker maken door exploded views toe te voegen die een 3D-zicht op het toestel bieden – zo kan de installateur meteen zien waar het onderdeel in kwestie zich in het toestel bevindt. In de toekomst voorzien we ook een service-applicatie waarin deze webshop geïntegreerd is. Met deze applicatie zal de installateur vanop locatie (bijvoorbeeld op een werf) de nodige onderdelen kunnen bestellen.”

Deel dit artikel:
Onze partners