No touchlijn van Initial voor handhygiëne

Handen wassen en drogen op de werkvloer kan voortaan ‘no touch’ – zonder contact met mogelijk besmette oppervlakken, kranen of zeepdispensers. De no touchproductlijn van Initial bestaat uit een kraan, zeepdispenser en een dispenser voor desinfecterende handgel. Vanaf augustus is er ook een no touchpapierdispenser beschikbaar, en in oktober een no touchhanddoekautomaat. Alle producten zijn uitgerust met een sensor, waardoor handcontact niet nodig is. De no touchproducten zijn onderdeel van de Signature-lijn, winnaar van de internationale Red Dot Design Award 2014.

Onderzoek

Kranen en zeepdispensers op de werkvloer zijn vaak een bron van bacteriën. Met de no touchproducten kunnen bedrijven en instellingen kruisbesmetting en verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen. Dat daar behoefte aan is, blijkt uit een onderzoek uit 2014. Maar liefst 77 procent van de ruim vijfhonderd ondervraagde Belgen heeft een duidelijke voorkeur voor no touchzeepdispensers. Bovendien beschouwt 90 procent de zeepdispensers met sensor als hygiënischer dan andere dispensers. Twee derde van de Belgen (66 procent) geeft zelfs aan de handen vaker te wassen met zeep wanneer er no touchzeepdispensers aanwezig zijn.


Milieu- en budgetvriendelijk

Ook het milieu is beter af. Zo is waterverspilling verleden tijd, doordat het water uit de no touch kraan alleen loopt als de handen eronder worden gehouden.

"Goede hygiëne op de werkvloer is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het levert ook aanzienlijke kostenbesparingen op. De kans op verspreiding van bacteriën en virussen wordt geminimaliseerd, met minder verzuim en lagere kosten tot gevolg," zegt Arjan Gundlach, marketing director Benelux bij Initial. "Met een kraan en zeepdispenser met sensor bespaar je bovendien op zeep- en waterverbruik. Bij een bedrijf met vijftig werknemers is dat in België algauw een besparing van 285 euro op de waterfactuur op jaarbasis."

De no touchproducten worden geïnstalleerd door Initial en krijgen jaarlijks preventief technisch en hygiënisch onderhoud. Op de kranen is een 24-uurs service van toepassing.

Kijk op de website voor meer informatie over Initial en de no touch producten.

 

Bron: Initial

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage