Nood aan intelligente gevelverf stijgt

Een twintigtal jaar geleden werden de eerste huizen met gevelpleister, in de volksmond ook wel crepi genoemd, geplaatst. Gevelpleister deed toen zijn intrede als volwaardig alternatief voor baksteen. Nu breekt voor die huizen de tijd voor een lichte renovatie of opknapbeurt aan. De vraag naar gevelverven voor een degelijke afwerking stijgt dan ook. Twee nieuwe producten van Sto, StoColor Lotusan met een zelfreinigend effect en StoColor Dryonic tegen groenaanslag, zijn perfect om huizen in een nieuw jasje te steken.

Opknapbeurt voor sierpleister

Gevelpleister of crepi is een populair materiaal om de gevel van een gebouw of huis mee af te werken. Twintig jaar geleden startte gevelpleister zijn opmars in het Belgische huizenlandschap. Sierpleister kan eenvoudig opgeknapt worden met een speciale gevelverf.

“Bij baksteen tolereren we gemakkelijker een ietwat versleten look, maar bij sierpleister niet. Sierpleister geeft je huis namelijk een moderne uitstraling, waardoor een opknapbeurt na een tijd aan de orde is. Dit is momenteel het geval voor heel wat huizen. Om je huis opnieuw een mooie, frisse look te geven, kies je best voor een verf met extra gebruiksvoordelen, of een intelligente verf, zoals wij die noemen”, zegt Alexander Rickert, product manager bij Sto.

“Wij raden trouwens aan om sierpleister meteen na de plaatsing te overschilderen met een intelligente verf voor een nog beter en langdurig mooi resultaat.”


Intelligente verf

Bij de ontwikkeling van verf wordt lang niet alleen naar de kleur gekeken. Afhankelijk van de samenstelling biedt een gevelverf ook andere waardevolle gebruiksvoordelen die conventionele verven niet bezitten.

Als een verf extra voordelen bezit, zoals extra bescherming, lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid, spreken we van intelligente verf. StoColor Lotusan en StoColor Dryonic zijn hier voorbeelden van. Kiezen voor een intelligente gevelverf is steeds een goede investering op lange termijn.

 

Het lotuseffect van StoColor Lotusan

De gevelverf StoColor Lotusan wordt gekenmerkt door de unieke en gepatenteerde Lotus-Effect Technology. Het natuurlijke zelfreinigingseffect van de lotusplant, ook wel het lotuseffect genoemd, diende als inspiratie voor deze verf. Regenwater parelt in druppels van de lotusplant af en neemt het vuil vanop het oppervlak mee.

Als dit effect wordt toegepast op een gevel die fel te kampen heeft met vuil- of stofdeeltjes is hij nog beter beschermd: het vuil spoelt samen met de regen van de gevel.

Dankzij de Lotusan-verf is er dus minder hechting van vuildeeltjes en blijven gevels langer schoon. De verf is overigens in bijna alle tinten van het StoColor-systeem beschikbaar.

 

Droge gevels met StoColor Dryonic

StoColor Dryonic zorgt ervoor dat gevels snel drogen na regen, nevel of dauw. Hierdoor wordt de vorming van groenaanslag aanzienlijk vertraagd, ideaal om te gebruiken in vochtige omgevingen.

Ook voor deze verf haalde Sto zijn inspiratie uit de natuur: het grote voorbeeld voor Dryonic is de woestijnkever. Net zoals het pantser van deze Namibische kever, bezit de verf een hydrofiel-hydrofobe microstructuur. De kever kan dankzij die speciale structuur van zijn schild druppels naar zijn mond laten rollen waardoor hij in de woestijn kan drinken. Zo is de innovatie Dryonic Technology ontstaan. Water op de gevel wordt bliksemsnel afgevoerd.

StoColor Dryonic is beschikbaar in meer dan 800 kleuren, is extreem kleurvast en kan op bijna alle ondergronden aangebracht worden.

Bron: Sto
Deel dit artikel:
Contacteer STO
Onze partners