Onafhankelijk Ziekenfonds Antwerpen kleurt geel

Het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) Wilrijk (Antwerpen) liet zich een nieuw interieur aanmeten door Pinkeye Crossover Designstudio. Levendige kleuren, transparantie en een open architecturaal ontwerp kenmerken de kantoren van het OZ. Girsberger opteerde voor kantoormeubilair uit de Otto- en de Pepe-serie.
Het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) Wilrijk (Antwerpen) liet zich een nieuw interieur aanmeten door Pinkeye Crossover Designstudio. Levendige kleuren, transparantie en een open architecturaal ontwerp kenmerken de kantoren van het OZ. Girsberger opteerde voor kantoormeubilair uit de Otto- en de Pepe-serie.
Kleuren

Het OZ biedt verschillende diensten aan die onderverdeeld zijn in de secties gezondheid, reizen, vitaliteit en comfort. Pinkeye heeft iedere dienst een kenmerkende kleur toegekend. Geel overheerst omdat deze kleur terug te vinden is in het logo van het ziekenfonds. Zo is er bij het onthaal gebruik gemaakt van citroengele blokken met assymetrische details. Het ontbreken van hoeken ontneemt het monolitische karakter van een standaard onthaaldesk. In het interieur zijn ook zetels, stoelen en accessoires van Ginsberger uit de Otto- en de Pepe-serie terug te vinden.
Ruimtelijkheid

Vanaf de buitenkant hebben voorbijgangers een volledig inzicht in het Onafhankelijk Ziekenfonds. Binnen is er geopteerd voor ruimtelijkheid waardoor er nauwelijks gesloten ruimtes of muren zijn. Kubussen bekleed met akoestisch stof maken privégesprekken in een grote ruimte mogelijk. Ook is er rekening gehouden met voldoende daglichtinval die moet zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer.

Deel dit artikel:
Onze partners