Online debat: 'Hoe kunnen we samenleven?'

Sto Werkstatt en de British Council nodigen u uit om deel te nemen aan een online publiek debat over de vraag: “Wat zijn de interacties en uitdagingen van culturele identiteit en geschiedenis als het gaat om het ontwerpproces, de materialiteit en de uiteindelijke vormen van architectuur?” De panelleden zullen de impact van design op de beoogde gemeenschap en het grote publiek onderzoeken en de oproep bespreken van Hashim Sarkis, curator van de Architectuurbiënnale, om “ruimtes te bedenken waarin we genereus kunnen samenleven [en] de vitale rol van de architect als zowel hartelijke verbinder als bewaker van het ruimtelijk contract”.

Dit evenement is het tweede in een reeks ter gelegenheid van de tentoonstelling The Garden of Privatised Delights in het Brits paviljoen. Deze tentoonstelling is opgezet in opdracht van de British Council voor de 17e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia en wordt mede gecureerd door Manijeh Verghese en Madeleine Kessler van Unscene Architecture.

Sto, wereldwijde fabrikant van architectonische systemen en materialen, is de trotse sponsor van het Brits paviljoen voor de 17e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia. Tijdens deze evenementen onderzoekt de firma mee de rol die materialiteit kan spelen bij het zoeken naar oplossingen voor het overkoepelende thema van de Biënnale: Hoe kunnen we samenleven?

De sessie wordt opgenomen en blijft beschikbaar na het evenement.

 

Praktische info

Wanneer: woensdag 24 maart 2021, 18.00 – 20:30 uur (GMT)

Dit online debat wordt voorgezeten door Sevra Davis, directeur Architecture, Design en Fashion, British Council. Nemen het woord:

  • Madeleine Kessler en Manijeh Verghese, co-curatoren van het Brits paviljoen 2021
  • Kieran Long, directeur ArkDes, Stockholm
  • Dirk Somers, Bovenbouw Architects, Antwerpen
  • Natsai Audrey Chieza (te bevestigen

Inschrijven kan via deze link.

Bron: Sto
Deel dit artikel:
Onze partners