Ontdek de gecertificeerde en esthetische vloersystemen van Sto op A@W 2023

© Sto
© Sto

Sto staat vooral bekend om zijn gevelsystemen & -afwerkingen, maar heeft daarnaast ook een zeer ruim assortiment vloersystemen voor binnen en buiten. De verscheidenheid aan vloersystemen en afwerkingsmogelijkheden maakt dat deze multi-inzetbaar zijn; van designvloeren tot functionele industriële vloeren. Sto stelt deze systemen voor op hun stand tijdens Architect@Work in Kortrijk, op 11 en 12 mei.

Vloersystemen voor elke toepassing

Sto ontwikkelt gecertificeerde en geteste vloersystemen voor elk project. Zo is het StoFloor Food-systeem er voor de voedingsindustrie, is StoFloor ESD het gamma voor elektrisch geleidende vloeren en biedt het StoFloor Traffic-systeem vloeroplossingen voor parkings.

Daarnaast richt StoFloorComfort zich voornamelijk op residentiële en non-residentiële projecten, alsook op private en openbare gebouwen zoals appartementen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, woonzorgcentra etc. Het toepassingsgebied van deze systemen is dus erg breed.

Bij klassieke systemen met geluidsreducerende matten, gebeurt het vaak dat het product loskomt van de ondergrond. Dit in tegenstelling tot StoFloor Comfort, waarbij een geluidsreducerende laag in vloeibare vorm onder de traditionele comfortvloer wordt geplaatst en een goede aanhechting aan de ondergrond garandeert.

Ze zijn snel te appliceren en solvent vrij, hebben een hoge elasticiteit én zijn zelf nivellerend. Dit zijn slechts enkele voordelen van de vloersystemen. Door het brede productaanbod biedt Sto meerdere mogelijkheden aan om aan de specifieke eisen van elk project te voldoen, zowel aan functionele als esthetische vereisten.

Combinatie van esthetiek, functionaliteit en een maximale levensduur

Het Sto-gamma biedt betrouwbare en duurzame oplossingen voor de renovatie, bescherming of esthetische verbetering van vloeren.

De vloersystemen bestaan, net zoals de gevelisolatiesystemen, uit meerdere lagen. Onder andere uit een combinatie van verschillende EP-gecertificeerde producten voor de grondering zoals StoPox 452 EP voor matvochtige ondergronden. Dit zorgt ervoor dat afvlakmaterialen zich goed vasthechten. Daarnaast garanderen de verzegelingsproducten zoals StoPox CS100 een optimale bescherming en grote slijt- en weerbestendigheid.

Elk vloersysteem heeft specifieke eigenschappen. Zo zijn ze onderhoudsvriendelijk, zijn ze geluidsreducerend, antislip en bieden ze een verhoogd loopcomfort, om er maar enkele op te noemen. Deze eigenschappen gaan uiteraard hand in hand met esthetische eisen. Zo is er een ruime keuze aan trendy kleuren, unieke designs zoals de Sto-coatings met terrazzo-look en voldoen ze aan andere speciale designwensen.

Naast de bovenstaande voordelen, is de geringe dikte van de vloersystemen een troef. Het garandeert een snelle plaatsing voor de verwerker en reduceert uitvaltijd van bijvoorbeeld productiehallen, waarvoor de Sto-producten bekendstaan. ​ ​

Geïnteresseerden ontdekken de Sto-vloersystemen tijdens Architect@Work, op 11 en 12 mei op stand 8.

Bron: Sto
Deel dit artikel:
Contacteer STO
Onze partners