Ontwerpers Park Spoor Noord ook aan de slag voor bedrijventerrein in Aalst

Het ontwerp voor het Aalsters bedrijventerrein Siesegemkouter werd toegewezen aan het bureau Secchi – Vigano, de ontwerpers van Park Spoor Noord in Antwerpen en begrafplaats Hoog Kortrijk. Stad Aalst had hiervoor in samenwerking met Vlaams bouwmeester Marcel Smets een ontwerpwedstrijd georganiseerd waaraan een zestigtal bureaus heeft deelgenomen.

Het ontwerp voor het Aalsters bedrijventerrein Siesegemkouter werd toegewezen aan het bureau Secchi – Vigano, de ontwerpers van Park Spoor Noord in Antwrpen en begraafplaats Hoog Kortrijk. . Stad Aalst had hiervoor in samenwerking met Vlaams bouwmeester Marcel Smets een ontwerpwedstrijd georganiseerd waaraan een zestigtal bureaus heeft deelgenomen.

Park Spoor Noord in Antwerpen

 

Secchi-Vigano heeft in ons land al heel wat geslaagde projecten voor landschapsarchitectuur afgerond. Park Spoor Noord in Antwerpen is daar een heel mooi voorbeeld van Mooi voorbeeld van en ook begraafplaats Hoog Kortrijk is zeker het vermelden waard. 
Tegen het einde van het jaar zouden de krijtlijnen moeten vaststaan van het ontwerp voor het industrieterrein. De ontwikkeling van het landschapsontwerp is nodig als basis voor de wijziging van het gewestelijk ruimtelijk structuurplan, maar is ook interessant voor wie zich een beeld wil vormen van hoe het bedrijventerrein er uit kan zien.

Stad Aalst heeft de lat voor dit bedrijventerrein bijzonder hoog gelegd. Het terrein moet een antrekkelijke zone worden waarin er behalve ruimte voor bedrijvigheid, ook veel plaats is voor groen, veili fietsverkeer en andere maatschappelijke functies. Kwalitatieve landschapsarchitectuur, uitgetekend in een ontwerpplan door een ervaren ontwerpbureau was voor de stad dan ook een belangrijk uitgangspunt. Vandaar de keuze om zich te laten bijstaan door de Vlaamse bouwmeester. 
Begraafplaats Hoog Kortrijk (Foto: www.vlaanderenvanuitdelucht.be )
 


 

 

Deel dit artikel:
Onze partners