Ontwerpwedstrijd sociale woningen Eilandje

Het Eilandje was enkele jaren geleden nog een verlaten plek maar is vandaag een wijk in beweging. De Cadixwijk ligt centraal op het Eilandje en wordt omringd door drie dokken: het Kattendijkdok, het Houtdok en het Kempisch Dok. Dit voormalige havenkwartier wordt omgevormd tot een levendige woonwijk, met plaats voor betaalbare woningen, kantoren, scholen, crèches, horeca en een nieuw groen plein. SHM Woonhaven Antwerpen houdt een ontwerpwedstrijd voor 2 sociale woningbouwprojecten.
Het Eilandje was enkele jaren geleden nog een verlaten plek maar is vandaag een wijk in beweging. Dankzij een gestage stadsvernieuwing groeit het Eilandje uit tot één van de nieuwe wijken van Antwerpen. De Cadixwijk ligt centraal op het Eilandje en wordt omringd door drie dokken: het Kattendijkdok, het Houtdok en het Kempisch Dok. Dit voormalige havenkwartier wordt omgevormd tot een levendige woonwijk, met plaats voor betaalbare woningen, kantoren, scholen, crèches, horeca en een nieuw groen plein. SHM Woonhaven Antwerpen houdt een ontwerpwedstrijd voor 2 sociale woningbouwprojecten.


Foto: Jan Van der Perre


Oproep ontwerpwedstrijd

Het gaat hier om de ontwikkeling van twee hoekpercelen binnen een nog volledig op te trekken bouwblok tussen de Madrasstraat en de Indiëstraat. Woonhaven zoekt ontwerpers voor enerzijds een project met circa 25 sociale koopappartementen en anderzijds een project met circa 30 sociale huurappartementen, een kinderdagverblijf en een ondergrondse parking. De voorwaarden voor de kandidaatstelling, de uitgangspunten en het programma zijn opgenomen in een bijzonder bestek en projectdefinitie. Meer informatie over de wedstrijd vindt u in het Belgisch Staatsblad.


Deel dit artikel:

Onze partners