Op werfbezoek in het nieuwe stadskantoor van Hasselt: ontwerpen en bouwen met BIM onder de loep

Een combinatie van erfgoed en moderne architectuur markeert het nieuwe stadskantoor in Hasselt. Het ontwerp voorziet in een verbouwing van de oude Rijkswachtkazerne die samengaat met zeer energiezuinige nieuwbouw. Vanaf 2018 moet het onderdak bieden aan diverse gemeentelijke diensten. NAV en KUBUS laten architecten op dinsdag 9 mei in avant-première proeven van het project, een toonbeeld van integraal bouwen met BIM.

Het nieuwe stadskantoor verrijst op de site van de oude Rijkswachtkazerne aan de Guffenslaan. Wat meteen in het oog springt bij het ontwerp is de hoge, schuine wand van de nieuwsbouw waarop een spiegel zal komen.

 

Het project is opgestart in 2014 en daardoor was het voor alle partijen één van de eerste BIM-projecten. De traditionele taakverdeling tussen de verschillende stakeholders verschoof bij werken in BIM, maar dankzij een grote bereidheid van alle partners om samen te werken verliep het proces heel efficiënt. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase.

 

Wat waren de knelpunten en in hoeverre vormde BIM voor dit project een meerwaarde? Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Kumpen-Democo en Engitop vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe dit BIM-project een succesvol integraal bouwproces is geworden.

 

Programma
13u00    Rondleiding werf stadskantoor Hasselt

14u00    Ontvangst in Radisson Blu Hotel

14u30    Digitaal samenwerken van ontwerp tot bouwplaats

                Door Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Engitop en Kumpen-Democo

16u30    Receptie & netwerkmoment

 

Datum & locatie

Dinsdag 9 mei 2017
Stadskantoor Hasselt, Lombardstraat 16, Hasselt

 

Het projectbezoek is gratis.

 

Meer info en de inschrijvingsmodule vind je hier terug.

Bron: NAV
Deel dit artikel:
Onze partners